Стейки, як правило, готуються з шийно-реберної частини без кістки. Ці частини багаті жировими прошарками. Смажити стейк найкраще на сковороді-гриль. Блюдо виходить соковитим і ароматним, причому, досить швидко.
Інгредієнти
Порції: –+
- Свиняча шия 900 гр.
- Сіль 8 гр.
- Перець чорний мелений за смаком
- Перець червоний мелений за смаком
- Трави італійські за смаком
- Олія соняшникова 20 мл.
Кроки
- М’ясо обполосніть водою і просушіть на паперових рушниках, наріжте шматками по 1,5 сантиметра завтовшки.
- М’ясо накрийте харчовою плівкою і відбийте кухонним молотком.
- Стейки посипте сіллю і спеціями, рівномірно розподіліть спеції по поверхні м’яса.
- Сковороду змастіть рослинною олією.
- На добре розігріту сковороду викладіть м’ясо і смажте його з одного боку на максимальному вогні 5 хвилин. Потім переверніть м’ясо і смажте його 5 хвилин з іншого боку. Після цього зменшіть вогонь і готуйте стейки ще 3-5 хвилин.
Готові свинячі стейки подавайте до столу в гарячому вигляді з овочами і соусом за смаком.