Кавунові шкірки відварюються 5-8 хвилин. Далі вони варяться в цукровому сиропі в 2-3 підходи. Після цього цукати перекладаються на деко, застелене пергаментом, і просушуються на свіжому повітрі, поки не перестануть липнути до рук.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кавун шкірки 1 кг.
- Цукор-пісок 1 кг.
- Вода питна 1.5 л.
Кроки
- З кавунових кірок зрізаємо м’якоть, що залишилася, очищаємо їх і нарізаємо шматочками середнього розміру.
- У відповідну каструлю наливаємо воду, щоб вона повністю покрила скоринки, відправляємо на вогонь і доводимо до кипіння.
- Відправляємо туди нарізані кавунові шкірки, знову доводимо до кипіння і варимо протягом 5-8 хвилин, в залежності від розміру шматочків.
- Потім відкидаємо їх через друшляк або сито, щоб стекла вся зайва рідина.
- В цей час готуємо сироп. У каструлю висипаємо весь цукровий пісок і заливаємо його склянкою води.
- Відправляємо на вогонь і, постійно помішуючи, доводимо до кипіння.
- Додаємо кавунові часточки в киплячий сироп, доводимо все до кипіння і варимо протягом 15 хвилин.
- Далі знімаємо каструлю з вогню і даємо вмісту повністю охолонути протягом 5-6 годин.
- Через необхідний час повертаємо каструлю на вогонь і повторюємо попередні 2 кроки ще два рази.
- Після третього разу кавунові часточки повинні стати прозорими і придбати золотистий колір. Відкидаємо гарячі цукати через сито і залишаємо, поки не стече весь сироп.
- Тепер беремо деко, застеляємо його пергаментним папером і просушуємо наші цукати на свіжому повітрі або в духовці, поки вони не перестануть липнути до рук.
При бажанні присипаємо їх цукровою пудрою і перекладаємо в скляну банку для зберігання. Подаємо дуже смачні цукати до столу разом з гарячим чаєм. Приємного апетиту!