Мариновані в сметані відбивні – це ніжне м’ясне блюдо, яке подарує вам справжнє задоволення. Не проходьте повз цього рецепта і побалуйте себе смачним соковитим м’ясом, яке, крім того, дуже швидко і легко готується на сковороді.
Інгредієнти
Порції: –+
- Свинина 1 кг.
- Сметана 40% 1.5 ст.
- Сіль за смаком
- Приправа для м’яса за смаком
- Рослинна олія для смаження
Кроки
- Свіжу свинину ретельно промийте і обсушіть. Потім м’ясо потрібно буде розрізати на шматочки для відбивних, рухаючись уздовж волокон м’яса. Кожен шматок добре відбийте за допомогою молоточка або тупого боку ножа, попередньо накривши м’ясо харчовою плівкою.
- У зручній ємності з’єднайте сіль, спеції і жирну сметану. Гарненько перемішайте суміш і потім покладіть туди відбивні зі свинини. Розподіліть маринад по кожному шматочку, накрийте миску плівкою і приберіть хоча б на годину в холодильник.
- Коли пройде належний час і м’ясо злегка насититься сметанним соусом зі спеціями, наберіть в зручну сковороду рослинну олію і розігрійте на середньому вогні. Викладіть в сковорідку відбивні в сметані і готуйте по кілька хвилин з кожного боку. Контролюйте, щоб вогонь не був занадто великим.
- Коли м’ясо стане золотистим і підсмаженим з обох сторін, а також практично перестане пускати сік, відбивні можна вважати готовими.
Їх можна подавати як в гарячому вигляді, так і розігрівати в міру необхідності. М’ясо буде щільним, але ніжним за рахунок використання сметани в маринаді.