Червона ікра є невід’ємним атрибутом практично будь-якого святкового столу. Її можна подати різними способами: на бутербродах, тарілці або тарталетках. На наш погляд, останній варіант буде виглядати найбільш виграшно.
Інгредієнти
Порції: –+
- Тартталетки 10 шт.
- Ікра червона 10 ч. л.
- Куряче яйце 2 шт.
- Петрушка 10 гілочок
- Сік лимонний 1 ст. л.
- Листовий салат для прикраси страви
- Масло вершкове 100 гр.
На порцію
Калорії: 319 ккал
Білки: 15.5 г
Жири: 21.4 г
Вуглеводи: 15.8 г
Кроки
- Яйця покладіть в невелику каструлю, налийте в неї холодну воду в такій кількості, щоб вона повністю покрила яйця, і поставте каструлю на плиту. Коли вода закипить, трохи зменшіть вогонь і варіть курячі яйця протягом 10 хвилин.
- Коли пройде зазначена кількість часу, опустіть зварені яйця в холодну воду на 5-10 хвилин. Після таких маніпуляцій почистити яйця не складе великих труднощів – шкаралупа буде легко відділятися. Дістаньте з яєць жовтки (в цьому рецепті вони не використовуються), а білки натріть за допомогою дрібної терки.
- Тепер практично те ж саме потрібно виконати з вершковим маслом – його потрібно натерти на крупній тертці. Щоб масло легше натиралося, воно повинно бути холодним, тому не виймайте його заздалегідь з холодильника. У невеликій мисці акуратно перемішайте подрібнене масло і натертий курячий білок.
- Лимон промийте в холодній воді, а потім розріжте навпіл і видавіть 1 або 2 столові ложки соку (в залежності від вашого смаку). Додайте лимонний сік до яєчно-масляної суміші.
- У кожну тарталетку акуратно покладіть потрібну кількість суміші з масла і білка, а зверху додайте 1 або 2 чайні ложки червоної ікри. Прикрасьте кожну тарталетку невеликою гілочкою промитої і обсушеної петрушки.
До подачі на стіл приберіть закуску в холодильник. Подавати тарталетки з ікрою потрібно на початку застілля в якості закуски на блюді, прикрашеному свіжим листям салату.