Для тих, хто шукає нові цікаві салати, пропонується рецепт приготування салату з курячою печінкою з малиновим соусом. Поєднання цього субпродукту з ягодою досить незвичайне, але результат чудовий – вишукане і красиво оформлене блюдо. Соус готуємо на основі свіжої малини (можливо, підійде і заморожена малина) з додаванням соку лимона, бальзамічного соусу (не плутати з бальзамічним оцтом) і оливкової олії.
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряча печінка 300 гр.
- Рослинна олія 1 ст. л.
- Салат Латук 100 гр.
- Малина 50 гр.
- Оливки 5 ст. л.
- Сік лимона 10 мл.
- Бальзамічний соус 2 ст. л.
- Кедрові горіхи 10 гр.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Кроки
- Курячу печінку очистіть від плівок і жиру, добре промийте холодною водою і обсушити серветкою. Посипте її сіллю і перцем. Розігрійте в сковорідці рослинну олію і обсмажте на ній печінку протягом 2-4 хвилин до золотистого кольору з усіх боків.
- Лиття будь-якого салату або суміші їх (рукола, латук) обполосніть холодною водою і обсушіть серветкою. На порційні тарілки викладіть підготовлені салатні листя.
- У чашу блендера покладіть промиті ягоди малини. До них налийте вказану в рецепті кількість бальзамічного соусу, оливкової олії і відіжміть сік половини лимона. Потім ці інгредієнти добре перемішайте до однорідності. Якщо соус вийде густим, розбавте його оливковою олією.
- Обсмажену печінку трохи остудіть і покладіть на тарілки поверх салатного листя.
- Потім салат полийте приготованим малиновим соусом. Кедрові горішки обсмажте на сухій сковорідці і посипте ними салат. Приготовану страву відразу подавайте до столу.
Приємного апетиту!