Пшоняна каша – прекрасний гарнір до птиці або овочів, який виходить дуже корисним і ситним. Пшонка виходить розсипчастою, ніжною і повітряною, так що з її допомогою харчуватися можна не тільки правильно, але і смачно.
Інгредієнти
Порції: –+
- Пшоно 1 ст.
- Масло вершкове 15 гр.
- Вода 2 ст.
- Сіль за смаком
Кроки
- Для початку готуємо все необхідне для страви.
- Обсмажуємо пшоняну крупу в сухій каструлі на помірному вогні близько 5 хвилин до золотистого кольору.
- Заливаємо в каструлю воду, додаємо сіль і перемішуємо.
- Вогонь збільшуємо і доводимо кашу до кипіння, після чого зменшуємо вогонь до мінімального, додаємо масло і прикриваємо каструлю кришкою. Таким чином варимо кашу близько 15 хвилин.
- Знімаємо каструлю з вогню і залишаємо настоюватися протягом 10 хвилин, щоб крупа ввібрала всю рідину.
Готову кашу ретельно перемішуємо і розбиваємо грудочки утворилися. Приємного апетиту!