Одні вважають полуницю даром богів, інші — наслідком природної селекції. Однак такої ягоди, що містить в собі дивовижний смак і корисність, ви не знайдете.
Найбільш вивчена і найвідоміша ягода, Полуниця, ще таїть в собі чимало нерозгаданих властивостей.
- Одна з небагатьох культур, у яких насіння знаходяться зовні. Помічали?
- Відноситься до сімейства «Рожеві», як яблуня, груша, мигдаль, через естетичну привабливість під час цвітіння.
- Швидкозріюча і швидкопсувна ягода.
- Дуже ніжна ягода, яку треба мити тільки перед вживанням, інакше вона псується і навіть втрачає свої корисні властивості через початок процесів окислення.
- Полуниця не поступається цитрусовим за вмістом вітаміну C – 98% добової дози в 100 грамах.
- Перші згадки про полуницю відносяться до 234 року до нашої ери. Її вирощують на всіх континентах, крім Австралії.
- Полуниця зменшує шкідливий холестерин і чистить судини.
- Ягоди містять саліцилову кислоту, яка допомагає видалити відмерлі клітини і забруднення шкіри. Полуниця відбілює шкіру, знебарвлює пігментні плями і веснянки.
- Зелені плоди полуниці маринують – мариновану полуницю люблять в Данії. Її подають до морепродуктів в поєднанні з зеленою цибулею і сиром.
- Полуниця містить більше 50 ароматичних речовин, здатних подарувати людині приплив бадьорості і гарного настрою.
- Полуничне варення містить антиоксиданти і безліч макро – і мікроелементів. Антиоксиданти здатні зупиняти ракові пухлини. Полуничне варення корисно їсти замість цукерок. При приготуванні варення не треба перегинати з цукром. Найкраще для варення підійдуть солодкі сорти полуниці — з такою ягодою, що володіє власною високою солодкістю, цукор можна додавати по мінімуму.