Узвар з прянощами

Узвар з прянощами

Прянощі надають узвару чудовий і незвичайний аромат, а варіант узвару з прянощами відмінно доповнить будь-який стіл. Для такого узвару потрібно брати набір сухофруктів не менше 4-5 видів. У цьому рецепті з прянощів беремо традиційний набір різдвяних спецій з бадьяна, кориці, кардамону, гвоздики, сухого імбиру і запашного перцю, а доповнимо аромат мандарином.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
12 год 20 хвДрук
  • Відразу підготувати згідно пропорції рецепта і потрібному вам кількості узвару всі прянощі. Подрібнювати прянощі не потрібно.
  • Пересипати їх в каструлю для варіння узвару і можна, якщо у вас є, додати трохи ягід годжі.
  • Вибрані сухофрукти на 15 хвилин замочити в теплій воді, потім промити і перекласти в каструлю.
  • Добре промити мандарини, нарізати разом з цедрою кружальцями і перекласти в каструлю.
  • Залити ці інгредієнти двома літрами окропу, поставити каструлю на великий вогонь і довести узвар до кипіння. Потім його потомити на мінімальному вогні і без кришки в продовженні 20 хвилин.
  • Каструлю з узваром зняти з плити, прикрити кришкою і залишити на ніч для настоювання. Узвар процідити через марлю або сито і перелити в глечик.

Приготований узвар з прянощами разити по чашках, за бажанням, в кожну чашку покласти трохи меду і напій сервірувати до столу. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь