Горіхове варення із зелених волоських горіхів виходить дуже ароматним і корисним. Це відмінні ласощі, які нікого не залишать байдужим і точно урізноманітнює меню ваших заготовок. Для приготування цікавого варення використовуйте наш перевірений покроковий рецепт.
Інгредієнти
Порції: –+
- Волоський горіх (зелений) 100 шт.
- Цукор-пісок 2.5 кг.
- Сода харчова 150 гр.
- Лимонна кислота ½ ч. л.
- Гвоздика за смаком
Кроки
- Відміряємо необхідну кількість горіхів. Вони повинні бути досить молодими. Для цього проколіть їх зубочисткою. Якщо вона вільно входить в плід, значить горіхи підходять.
- Гострим ножем очищаємо горіхи від шкірки. Обов’язково використовуємо рукавички, інакше руки почорніють в процесі і вивести непривабливий відтінок з шкіри буде важко.
- Заливаємо продукт водою і залишаємо на 13-14 днів. Проколюємо зубочисткою. За цей час інгредієнт потемніє.
- Розчиняємо соду у воді і опускаємо сюди вимочені горіхи. Ми залишаємо продукт на 4-5 годин, після промиваємо, заливаємо чистою водою і варимо 15 хвилин. Знову зливаємо воду і промиваємо горіхи.
- Далі інгредієнт засипаємо цукром. Заливаємо водою.
- Варимо 40 хвилин на повільному вогні і охолоджуємо протягом доби. Повторюємо процедуру вдруге.
- На третій раз додаємо в вміст лимонну кислоту і гвоздику.
- Варимо частування на тихому вогні ще 40 хвилин.
- Розкладаємо горіхи по стерилізованим банкам. Заливаємо їх гарячим сиропом. Закриваємо кришками, перевертаємо, даємо повністю охолонути. Настоюємо 20 днів і ставимо на зберігання.