Горіхове варення із зелених волоських горіхів

Горіхове варення із зелених волоських горіхів виходить дуже ароматним і корисним. Це відмінні ласощі, які нікого не залишать байдужим і точно урізноманітнює меню ваших заготовок. Для приготування цікавого варення використовуйте наш перевірений покроковий рецепт.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
408 год 0 хвДрук
  • Відміряємо необхідну кількість горіхів. Вони повинні бути досить молодими. Для цього проколіть їх зубочисткою. Якщо вона вільно входить в плід, значить горіхи підходять.
  • Гострим ножем очищаємо горіхи від шкірки. Обов’язково використовуємо рукавички, інакше руки почорніють в процесі і вивести непривабливий відтінок з шкіри буде важко.
  • Заливаємо продукт водою і залишаємо на 13-14 днів. Проколюємо зубочисткою. За цей час інгредієнт потемніє.
  • Розчиняємо соду у воді і опускаємо сюди вимочені горіхи. Ми залишаємо продукт на 4-5 годин, після промиваємо, заливаємо чистою водою і варимо 15 хвилин. Знову зливаємо воду і промиваємо горіхи.
  • Далі інгредієнт засипаємо цукром. Заливаємо водою.
  • Варимо 40 хвилин на повільному вогні і охолоджуємо протягом доби. Повторюємо процедуру вдруге.
  • На третій раз додаємо в вміст лимонну кислоту і гвоздику.
  • Варимо частування на тихому вогні ще 40 хвилин.
  • Розкладаємо горіхи по стерилізованим банкам. Заливаємо їх гарячим сиропом. Закриваємо кришками, перевертаємо, даємо повністю охолонути. Настоюємо 20 днів і ставимо на зберігання.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь