Рецепт яблучної «п’ятихвилинки» досить популярний, адже яблука відмінно зберігають свій смак і аромат, у тому числі і «Білий налив». У традиційній «п’ятихвилинці» яблука подрібнюються на великій тертці, але таке варення виглядає не дуже красиво, тому готуємо часточками. Яблука настоюємо кілька годин на цукровому сиропі і потім варимо рівно 5 хвилин. Незважаючи на примітивний спосіб приготування, варення добре зберігається і виходить густе, тому що в яблуках багато натурального пектину.
Інгредієнти
Порції: –+
- Яблуко “білий налив” 1 кг.
- Цукор-пісок 1 кг.
- Вода 200 мл.
- Лимонна кислота 1 гр.
- Ванілін за бажанням
Кроки
- Готувати варення з яблук білий налив п’ятихвилинка легко! Яблука для варення добре промийте. Потім розріжте на четвертинки та видаліть насіннєві коробочки. Наріжте тонкими часточками і відразу помістіть у посуд із розчином лимонної кислоти, щоб вони не потемніли.
- З розрахованої кількості цукру та води зваріть сироп. Сироп трохи остудіть.
- Яблучні часточки з лимонного розчину перекладіть у посуд для варіння варення і залийте сиропом.
- Потім прикрийте посуд серветкою і залиште на 4 години для настоювання.
- Після цього варення помістіть на середній вогонь, доведіть до кипіння і зніміть пінку з поверхні. Варіть варення рівно 5 хвилин від початку кипіння. До кінця варіння додайте до варення трохи ваніліну або іншого ароматизатора, але це до смаку.
- Варення з «Білого наливу» готове. Розлийте його в стерильні баночки, герметично закупорьте, поставте на кришки та накрийте на добу теплим покривалом.
Вдалих та смачних заготовок!