Варення з яблук білий налив п’ятихвилинка

Рецепт яблучної «п’ятихвилинки» досить популярний, адже яблука відмінно зберігають свій смак і аромат, у тому числі і «Білий налив». У традиційній «п’ятихвилинці» яблука подрібнюються на великій тертці, але таке варення виглядає не дуже красиво, тому готуємо часточками. Яблука настоюємо кілька годин на цукровому сиропі і потім варимо рівно 5 хвилин. Незважаючи на примітивний спосіб приготування, варення добре зберігається і виходить густе, тому що в яблуках багато натурального пектину.

Інгредієнти
Порції: +1
Кроки
5 год 0 хвДрук
  • Готувати варення з яблук білий налив п’ятихвилинка легко! Яблука для варення добре промийте. Потім розріжте на четвертинки та видаліть насіннєві коробочки. Наріжте тонкими часточками і відразу помістіть у посуд із розчином лимонної кислоти, щоб вони не потемніли.
  • З розрахованої кількості цукру та води зваріть сироп. Сироп трохи остудіть.
  • Яблучні часточки з лимонного розчину перекладіть у посуд для варіння варення і залийте сиропом.
  • Потім прикрийте посуд серветкою і залиште на 4 години для настоювання.
  • Після цього варення помістіть на середній вогонь, доведіть до кипіння і зніміть пінку з поверхні. Варіть варення рівно 5 хвилин від початку кипіння. До кінця варіння додайте до варення трохи ваніліну або іншого ароматизатора, але це до смаку.
  • Варення з «Білого наливу» готове. Розлийте його в стерильні баночки, герметично закупорьте, поставте на кришки та накрийте на добу теплим покривалом.

Вдалих та смачних заготовок!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь