Квас з березового соку без цукру, хоча сік і солодкуватий, виходить прісним, тому до нього додають для посилення бродіння або дріжджі, або сухофрукти та хліб. Вам пропонується найпростіший рецепт приготування такого квасу – із соку та дріжджів. Напій буде добре газованим та з приємним кислим смаком, а підсолодити можна у склянці. Квас без цукру не перекисає і добре зберігається.
Як приготувати квас з березового соку без цукру
Інгредієнти
- Сік березовий 5 л.
- Свіжі дріжджі 50 гр.
Кроки
- Свіжий березовий сік через складену в 2 шари марлю перелийте у великий посуд, в якому готуватимете квас.
- Потім у сік насипте розраховану кількість сухих дріжджів або покладіть свіжі, розвівши їх у невеликій кількості соку. Потім сік із дріжджами перемішайте, щоб вони рівномірно в ньому розподілилися. За бажанням до соку можете додати трохи цукру та лимонки.
- Потім прикрийте посуд кришкою і помістіть її в тепле місце на 4-5 днів, не більше. За цей час дріжджі активуються та відбудеться процес бродіння.
- Після цього часу отриманий березовий квас розлийте в заздалегідь простерилізовані скляні банки або пляшки. Потім квас щільно закупоріть і перенесіть на зберігання у темне прохолодне місце.
Перед подачею в кожну склянку соку покладіть по одному кубику льоду.
Вдалих та смачних заготовок!