Для приготування нам знадобиться буряк, сухі дріжджі, цукор та вода. Загальний процес приготування триватиме чотири доби. Цей напій подобається не кожному, але чудово підійде для приготування інших страв.
Інгредієнти
Порції: –+
- Буряк 2 шт.
- Цукор-пісок 4 ст. л.
- Дріжджі сухі швидкі 11 гр.
- Вода питна 3 л.
Кроки
- Буряк ретельно промиваємо під проточною водою, чистимо і натираємо на великій тертці.
- Беремо трилітрову скляну банку і на дно кладе натертий буряк. Додаємо 4 столові ложки цукру, упаковку сухих дріжджів та заливаємо все водою кімнатної температури. Залишаємо трохи простору зверху.
- Накриваємо банку зверху кількома шарами марлі чи серветкою і закріплюємо її за допомогою гумки чи мотузки. Ставимо ємність у темне та тепле місце. Через добу буряк мав заграти. Знімаємо марлю і протикаємо овоч у кількох місцях за допомогою палички чи лопатки. Назад закриваємо марлею і відправляємо в темне місце на подальше бродіння.
- Через три дні проціджуємо квас через кілька шарів марлі та переливаємо його в чисту пляшку або банку. Щільно закриваємо та залишаємо на ще один день.
- Через цей час проціджуємо отриманий напій ще раз через кілька шарів марлі. Квас готовий.
Даємо йому охолоне в холодильнику і подаємо в жарку пору року або використовуємо для приготування інших страв. Приємного апетиту!