Дуже смачний квас з червоного буряка з дріжджами

Для приготування нам знадобиться буряк, сухі дріжджі, цукор та вода. Загальний процес приготування триватиме чотири доби. Цей напій подобається не кожному, але чудово підійде для приготування інших страв.

Інгредієнти
Порції: +7
Кроки
96 год 30 хвДрук
  • Буряк ретельно промиваємо під проточною водою, чистимо і натираємо на великій тертці.
  • Беремо трилітрову скляну банку і на дно кладе натертий буряк. Додаємо 4 столові ложки цукру, упаковку сухих дріжджів та заливаємо все водою кімнатної температури. Залишаємо трохи простору зверху.
  • Накриваємо банку зверху кількома шарами марлі чи серветкою і закріплюємо її за допомогою гумки чи мотузки. Ставимо ємність у темне та тепле місце. Через добу буряк мав заграти. Знімаємо марлю і протикаємо овоч у кількох місцях за допомогою палички чи лопатки. Назад закриваємо марлею і відправляємо в темне місце на подальше бродіння.
  • Через три дні проціджуємо квас через кілька шарів марлі та переливаємо його в чисту пляшку або банку. Щільно закриваємо та залишаємо на ще один день.
  • Через цей час проціджуємо отриманий напій ще раз через кілька шарів марлі. Квас готовий.

Даємо йому охолоне в холодильнику і подаємо в жарку пору року або використовуємо для приготування інших страв. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь