Квас з вівса та меду

вас – це споконвічно словянський традиційний напій, який чудово втамовує спрагу в спекотний день. Сьогодні ми з вами приготуємо квас на цілісному вівсі з додаванням меду. Для початку шляхом настоювання вівса необхідно вивести закваску, з якої пізніше вийде відмінний квас. Використання в процесі приготування невеликої кількості меду додасть напою приємні медові нотки та м’який присмак.

Інгредієнти
Порції: +3
Кроки
168 год 0 хвДрук
  • Рецепт квасу з вівса та меду гранично простий! Для приготування квасу на вівсі ми вибираємо довгастий овес, який ще не відлущився. Перебираємо його та добре промиваємо під проточною водою.
  • Промитий овес викладаємо в банку та заливаємо холодною водою. У процесі наполягання овес підніматиметься нагору, тому воду в банку слід залити так, щоб вона трохи не доходила до країв.
  • Банку зверху прикриваємо марлею або бавовняною серветкою і залишаємо при кімнатній температурі наполягати 5 діб.
  • Через 5 діб весь овес підніметься вгору банки. Воду, в якій настоювався овес, зливаємо, вона нам більше не знадобиться. Зерна вівса добре насочилися водою і набрякли. Знову заливаємо їх чистою холодною водою, додаємо мед і цукор, добре перемішуємо і залишаємо настоюватися на 1-2 доби.
  • Для приготування квасу ми змішуємо цукор і мед, оскільки саме мед надасть нашому квасу ніжніший, м’який та унікальний смак, який не може дати квасу цукор. Якщо ви з якихось причин не вживаєте меду – можете замінити його жменею сухофруктів. Необхідно враховувати те, чим більше настоюватимете напій, тим більше буде його різкість.
  • Коли квас повністю готовий, частина вівса підніметься нагору, а частина осяде на дно.
  • Готовий квас проціджуємо через марлю або сито в чистий глечик, охолоджуємо і подаємо на стіл, повністю готовий до вживання.

Овес, що залишився, ви можете використовувати для подальшого приготування квасу протягом одного-двох місяців.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь