Солодкий ягідний сироп – пряма асоціація із дитинством. Його можна використовувати як самостійний десерт, так і як добавку до випічки, коктейлю або натурального йогурту. Сироп має дуже концентрований смородиновий смак, незважаючи на присутність у ньому цукру та води.
Інгредієнти
Порції: –+
- Смородина червона (порічки) 1 кг.
- Цукор-пісок 1 кг.
- Вода 500 мл.
Кроки
- Готувати сироп із смородини на зиму просто! Для того, щоб сироп був однорідним по консистенції, обов’язково знімаємо ягоди червоної смородини з гілочок і промиваємо у великій кількості води. Потім відкидаємо їх на друшляк, щоб трохи просушити.
- Підготовлені ягоди засипаємо цукровим піском і відправляємо в холодильник щонайменше на 10 годин, щоб вони пустили сік. Також по можливості смородину необхідно періодично помішувати.
- Наступної доби смородину у власному соку переливаємо в глибоку каструлю і відправляємо на невеликий вогонь. З моменту закипання варимо 15-20 хвилин, при цьому періодично помішуючи.
- Після цього вимикаємо вогонь і пропускаємо вміст каструлі через дрібне сито, відокремлюючи ягоди червоної смородини від самого сиропу. Потім проціджений сироп варимо 10 хвилин до повної готовності.
- Оскільки сироп повинен стояти до зими, розливаємо його по банках і відправляємо стерилізуватися в каструлю з киплячою водою протягом 15 хвилин. На дно каструлі обов’язково укладаємо рушник. Після цього витягаємо банки з каструлі і закочуємо стерилізованими кришками.
Охолоджений напій зберігаємо в прохолодному місці.
Бажаємо вам приємного апетиту!