Поєднання кориці з яблуком ніколи не буває поганим. Ця спеція робить варення пряним, ароматним і затишним, тому його дуже часто закочують на зиму.
Почнемо готувати варення з яблук часточками з корицею
Інгредієнти
Порції: –+
- Яблуко 1 кг.
- Цукор-пісок 700 гр.
- Кориця 1 ч. л.
- Вода 100 мл.
На порцію
Калорії: 192 ккал
Білки: 0.2 г
Жири: 0.2 г
Вуглеводи: 46.8 г
Кроки
- Попередньо промиті яблука наріжте часточками середнього розміру і складіть у глибокий посуд. Якщо наріжете занадто тонко, то при варінні вони сильно розм’якшуться і розваляться, перетворюючись швидше на пюре, ніж на варення.
- Засипте часточки цукром і обережно перемішайте, щоб яблука повністю ним покрилися. Також можете просто засипати обидва інгредієнти пошарово, тоді перемішувати не обов’язково. Залишіть яблука постояти на кілька годин, щоб з них почав активно виділятися сік і розчинятися цукор.
- Після зазначеного часу поставте каструлю з яблуками на вогонь і доведіть рідину до кипіння, постійно помішуючи, щоб цукор, який не встиг розчинитися, не пригорів. Варіть часточки після закипання протягом 5 хвилин, потім зніміть з вогню і залиште на 2 години.
- Після цього, повторіть процедуру ще кілька разів, даючи яблукам відстоятися кілька годин після кип’ятіння. При останньому варінні додайте корицю і дуже акуратно перемішайте варення, щоб не пошкодити часточки яблучні.
- Варення, що вийшло, розлийте по попередньо простерилізованих банках, закатайте під ключ і складіть боком на постелений рушник. Укутайте пледом або ковдрою, залиште до повного остигання, а потім приберіть на зберігання у темне та прохолодне місце.
Смачного!