Ви і ваша сім’я любите домашні заготівлі з грибів, не пропустіть рецепт маринованих опеньків з лимонною кислотою. Приготувавши такі гриби на зиму, ви забудете про додаткові приготування до кожного сімейного прийому їжі. Мариновані гриби добре поєднуються з будь-якими стравами, наповнюючи їх ароматом та смаком.
Інгредієнти
Порції: –+
- Опеньки свіжі 2 кг.
- Вода 1 л.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Сіль 1.5 ст. л.
- Лимонна кислота 1 ч. л.
- Лавровий лист 5 шт.
Кроки
- Рецепт маринованих опеньків з лимонною кислотою простий у приготуванні! Опеньки перебрати, очистити та ретельно промити під проточною водою.
- Гриби відварити 15 хвилин у підсоленій воді. Потім воду злити.
- Закип’ятити 1 л води. Додати в киплячу воду лавровий лист, сіль та цукор.
- Після розчинення солі та цукру ввести в каструлю опеньки.
- Варити гриби у маринаді на повільному вогні півгодини.
- Далі необхідно стерилізувати банки та кришки для закочування опеньків.
- У банки розкласти гриби, залити маринадом.
- У кожну банку додати лимонну кислоту. Закрутити банки кришками.
Банки з опеньками поставити на зберігання у підвал або інше прохолодне темне місце. Насолоджуйтесь смачними маринованими опеньками з лимонною кислотою!