Домашні рогалики на кефірі, як і інша випічка, виготовлена на основі кисломолочних продуктів, вражає своєю неймовірною текстурою та ніжним смаком. Для більш яскравих смакових вражень, рекомендуємо також додати невелику кількість ванільного цукру.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кефір 200 мл.
- Дріжджі свіжі 20 гр.
- Цукор-пісок 5 ст. л.
- Цукор ванільний 1 ч. л.
- Сіль ½ ч. л.
- Масло вершкове 50 гр.
- Борошно пшеничне 450 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
Кроки
- Готуємо продуктовий набір.
- У миску переливаємо кефір кімнатної температури, змішуємо із дріжджами.
- Доповнюємо суміш розтопленим вершковим маслом, яйцем, цукром двох видів, сіллю.
- Жменями висипаємо пшеничне борошно.
- Замішуємо тісто і накриваємо грудку рушником, забираємо в тепле приміщення на 50-70 хвилин для підйому та активації дріжджів.
- Відщипуємо від тіста шматочок і розкочуємо в корж діаметром близько 30 сантиметрів, а товщиною не більше 3 міліметрів.
- Ріжемо на 8 сегментів.
- Згортаємо рогалики та переносимо заготовки у форму з пергаментом. Даємо постояти півгодини.
- Змащуємо збитим яйцем і випікаємо в духовці 35-40 хвилин при 180 градусах.
Приємного чаювання!