Закочувати березовий сік зручно в 3-х літрових банках: поміщається відразу великий об’єм соку і зручно відміряти пропорції. На три літри соку – склянка цукру та половина чайної ложки лимонної кислоти. Все просто та зрозуміло.
Як почати готувати березовий сік на 3-літрову банку на зиму
Інгредієнти
Порції: –+
- Сік березовий 3 л.
- Цукор-пісок 1 ст.
- Лимонна кислота ½ ч. л.
На порцію
Калорії: 73 ккал
Білки: 0.0 г
Жири: 0.0 г
Вуглеводи: 18.3 г
Кроки
- Березовий сік проціджуємо через марлю, складену в два-три шари. Так ми приберемо випадкове дрібне сміття. Поміщаємо проціджений березовий сік у каструлю, всипаємо цукровий пісок та лимонну кислоту у вказаних пропорціях, ставимо на плиту. Доводимо суміш до кипіння, але не кип’ятимо. Пінку знімаємо чистою шумівкою.
- Банку миємо, стерилізуємо будь-яким звичним способом. Після цього добре просушуємо тару. Так само робимо і з кришкою.
- Киплячий сік вливаємо в підготовлену суху банку, одразу закручуємо її стерилізованою сухою кришкою.
- Перевертаємо банку вгору дном для перевірки герметичності і в такому положенні залишаємо сік остигати.
Після цього прибираємо сік у прохолодне темне місце для зберігання. Бажано вжити таку консервацію протягом року.