Ньоккі алла романа чи ньоккі по-римськи (Gnocchi alla romana) – традиційні італійські ньоккі, популярні у Римі.
Ньоккі алла романа готують із манної крупи та запікають у духовці під сирною скоринкою. Цю цікаву і досить просту італійську страву можна часто зустріти в римських кафе або ресторанах і яку ми рекомендуємо вам приготувати вдома.
Інгредієнти
- Молоко коров’яче 1 л.
- Яєчні жовтки 2 шт.
- Манна крупа 250 гр.
- Масло вершкове 80 гр.
- Сир Пармезан 2 ст. л.
- Мускатний горіх 1 щіпка
- Сіль за смаком
Кроки
- Налити молоко в каструлю, додати сіль за смаком, мускатний горіх, всипати акуратно тонким струмком манну крупу, постійно помішуючи віночком, щоб не утворилися грудочки. Варити до готовності 10-15 хвилин.
- Окремо змішати жовтки із пармезаном. Зняти з вогню готову кашу та акуратно ввести жовтки з пармезаном. Додати 30 гр вершкового масла.
- Прямокутну форму для випічки (розмір 25*35) вистелити пергаментом, змоченим у воді, зверху вилити манну кашу. Товщина шару повинна вийти близько 1 см. Розрівняти поверхню змоченою у воді ложкою або лопаткою. Залишити остигати.
- Коли каша повністю охолоне за допомогою склянки чи круглої форми діаметром 4-7 см вирізати кола.
- Деко змастити маслом і викласти отримані ньокки так, щоб кожен наступний частково лежав на попередньому. Зверху покласти нарізане на шматки вершкове масло (50 гр) і посипати тертим пармезаном.
- Випікати ньоккі в попередньо розігрітій до 180°С духовці близько 25 хвилин, доки не зарум’яняться.
Подавати ньоккі алла роману у теплому вигляді.