Цукати з яблук в електросушарці

Цукати з яблук в електросушарку – це простий та цікавий варіант заготовити ваш яблучний урожай. Зі звичайного фрукту виходять дуже смачні та привабливі ласощі для всієї родини. Для приготування цукатів рекомендується використовувати плоди із кислинкою.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
24 год 0 хвДрук
  • Яблука промиваємо під водою та очищаємо від шкірки. Спочатку плоди поділяємо на половинки, акуратно вирізаємо серцевину і потім обробляємо продукт на акуратні часточки. Оптимальна товщина кожної часточки – 1 см.
  • У каструлю вливаємо воду і додаємо до неї цукор. Кип’ятимо на великому вогні та постійно розмішуємо для розчинення цукру. Наприкінці вогонь зменшуємо та додаємо лимонну кислоту.
  • У цей сироп відправляємо наші часточки, знову доводимо все до кипіння і варимо ще 7 хвилин. Перемішуємо дуже обережно, щоби не пошкодити наші часточки.
  • Далі вимикаємо вогонь і даємо заготовці повністю охолонути, яблука відкидаємо на сито і даємо стекти всій волозі.
  • Наш сироп доводимо до кипіння повторно і знову занурюємо його яблучні часточки. Варимо після закипання 5 хв.
  • Знову остуджуємо наші яблука та повторюємо процедуру з варінням у сиропі. Нам необхідно досягти максимально густого сиропу.
  • Потім яблука повністю просушуємо від рідини за допомогою сита та перекладаємо на піддони електросушарки. Готуємо за температури 50°, близько 6-8 годин.

Цукати із яблук в електросушарці готові. Скоріше спробуйте!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь