З цитрусових та черешні виходить дуже насичений та смачний напій, який корисно пити не лише взимку, а й улітку, у спеку. Якщо додати до компоту м’яту чи корицю, смак стане ще більш пікантним, головне, не переборщити з добавками, інакше заготівля буде зіпсована.
Що ж потрібно для приготування компоту з черешні та апельсина на зиму
Інгредієнти
Порції: –+
- Черешня 150 гр.
- Цукор-пісок 6 ст.
- Апельсин 50 гр.
- Вода 850 мл.
Кроки
- Черешню для компоту будемо використовувати з кісточками. Якщо є бажання, можна повозитися трохи довше і витягти їх, а до компоту додати тільки м’якоть. Спочатку плоди промиваємо, а потім, коли вони обсохнуть, відокремлюємо від кожної черешки, плодоніжки.
- Апельсин будемо використовувати разом із шкіркою. Тому його спочатку потрібно очистити невеликою кількістю соди, використовуючи губку, або використовувати замість соди звичайний миючий засіб для дитячого посуду.
- Потім нарізаємо цитрус круглими скибочками середньої товщини. Нам знадобиться один і найбільший. Скибочку розрізаємо на кілька часточок.
- Порція інгредієнтів розрахована на одну літрову банку. Тому знаходимо відповідну тару та готуємо її для закочення: очищаємо, промиваємо та стерилізуємо разом із кришкою.
- На дно банки укладаємо черешню та часточки апельсина. Зверху засипаємо цукор.
- Тепер вміст банки необхідно залити окропом. Тому наливаємо холодну воду в каструлю і доводимо до кипіння на великому вогні.
- Заливаємо окріп в ємність до «шийки». Прикриваємо кришкою.
- Ставимо каструлю на плиту та вистилаємо її дно рушником.
- Зверху ставимо банку із напоєм. Заливаємо у каструлю воду так, щоб вона доходила до «плічок» банки. Коли рідина закипить, стерилізуємо банку із напоєм на невеликому вогні 10 хвилин.
- Після стерилізації закочуємо банку і даємо їй охолонути в положенні догори дном пару діб.
Смачного!