Смачний освіжаючий напій готується без стерилізації в короткий термін і досить довго зберігається, якщо правильно підготувати тару для стерилізації: перед термообробкою ємності потрібно очистити і вимити.
Як почати готувати компот із черешні та абрикосів на зиму
Інгредієнти
Порції: –+
- Абрикос 500 гр.
- Черешня 500 гр.
- Цукор-пісок 500 гр.
- Вода 2 л.
Кроки
- Інгредієнти для приготування компоту необхідно промити та перебрати. Обсохлу черешню переглядаємо. Якщо є гнилі плоди, викидаємо їх. Також видаляємо “хвостики”. Допустимо, якщо у абрикосів трохи соковитий і м’який бочок, головне, щоб плоди не були гнилими. Розрізаємо абрикоси на дві половинки та видаляємо кісточки.
- Тепер обробляємо банки та кришки для закочення компоту. Спочатку очищаємо їх содовим порошком, а потім ретельно вимиваємо. Коли цей етап буде, пройдено і банки обсохнуть, ставимо їх у духову шафу або мікрохвильову піч для стерилізації.
- Укладаємо абрикоси та черешню на дно банок. Наливаємо холодну воду у каструлю. Нам належить довести її до кипіння. Коли це станеться, заливаємо окропу в банки, які потім накриваємо кришками і залишаємо на 15 хвилин.
- Зливаємо сік із банок назад у каструлю. Тепер настій потрібно довести до кипіння разом із цукром. Всипаємо його і розчиняємо у окропі.
- Знову заливаємо рідину в банки і відразу закочуємо тару. Зберігаємо до остигання в перевернутому вигляді під теплим пледом. Потім переносимо у льох.
Смачного!