Салат з пекінської капусти з куркою – це дуже красиве і смачне блюдо, яке порадує всіх членів сім’ї. Це можливість не просто смачно пообідати, але ще зберегти фігуру і наситити організм вітамінами. Залишається лише вибрати підходящий для себе варіант і знайти трохи вільного часу, щоб освоїти новий рецепт.
Салат Цезар з пекінською капустою
Простий і бюджетний варіант відомого всім страви. Такий салат можна приготувати за дуже короткий час і подати його на святковий стіл або під час романтичної вечері.
Інгредієнти:
- 300 г пекінської капусти;
- 200 г курячого філе;
- 150 г соус «Цезар»;
- 100 г сиру пармезану;
- 100 г сухариків;
- близько 50 мл оливкової олії;
- часник (можна мелений);
- листя салату.
Рецепт приготування:
- Куряче філе промиваємо під проточною водою і знімаємо прозору плівку. Відварюємо м’ясо в підсоленій воді на середньому вогні до готовності.
- Чекаємо, коли курка повністю охолоне і «розбираємо руками на волокна. Або ж нарізаємо м’ясо гострим тонким ножем невеликими квадратиками.
- Пекінську капусту заздалегідь очищують від землі і можливого бруду. Обсушуємо її на кухонному рушнику і нарізаємо соломкою.
- Сир натираємо на великій або дрібній тертці. Остаточний вибір залежить від особистісних уподобань – на смак готового блюда це ніяк не вплине.
- Сковороду з тонким дном ставимо на маленький вогонь і додаємо трохи оливкової олії. Через кілька хвилин видавлюємо часник, додаємо нарізаний білий хліб і обсмажуємо його протягом 5-7 хвилин. Періодично помішуємо вміст.
- Чекаємо, коли сухарі охолонуть. При необхідності викладаємо їх на серветку, щоб вбрався зайвий жир.
- На тарілку викладаємо листя салату. Далі йде пекінська капуста, шар курячого філе, посипаємо все сиром і додаємо сухарики. Заливаємо салат соусом і при бажанні додаємо дрібку улюблених спецій.
Салат «Цезар» з пекінської капусти і з куркою не просто красивий, але і дуже смачний. Для краси можна додати шматочки помідорів чері або кілька кружечків болгарського перцю.
Пекінський салат з кукурудзою
Іноді хочеться відмовитися від будь-яких вишукувань на столі і приготувати просте і нехитре блюдо. Найшвидший варіант – приготувати салат з продуктів, які практично завжди можна знайти в холодильнику.
Інгредієнти:
- 250 г пекінської капусти;
- 200 г відвареного курячого філе;
- 50 г пір’я зеленої цибулі;
- 2 курячих яйця;
- 1 банку консервованої кукурудзи (солодкої);
- майонез (сметана) додаються за смаком;
- спеції додаються за смаком і за бажанням.
Рецепт приготування:
- Пекінську капусту ретельно промиваємо під холодною водою, обсушуємо на кухонному рушнику. Нарізаємо овоч невеликими смужками, ширина яких не повинна перевищувати 7 мм.
- Подрібнюємо не тільки «кінчики, але і серцевину. Біла соковита частина не тільки ніжна, але і додасть кольору будь-якої страви на обідньому столі.
- Помиту і просушену цибулю нарізаємо маленькими кільцями. Змішуємо її з китайською капустою в одній глибокій ємності. При бажанні замінюємо стрілки цибулі будь-якою іншою зеленню.
- Курячі яйця відварюємо в підсоленій воді близько 10 хвилин після закипання. Зливаємо рідину і чекаємо повного остигання. Нарізаємо кубиками яйця або трьом на крупній тертці. Можна також використовувати перепелині яйця, але тільки в більшій кількості.
- Відкриваємо кукурудзу і обережно зливаємо рідину. Для красивого і дуже смачного салату з пекінської капусти і з куркою, краще всього підійдуть маленькі і ніжні зернятка. Тому варто купити якісну консервацію у перевіреного виробника.
- Курячу грудку (чи іншу «м’яку» частину без шкірки) відварюємо на повільному вогні до готовності. На це часто йде не більше півгодини. М’ясо виходить набагато смачніше, якщо опустити його в окріп.
- Остуджуємо відварену грудинку хоча б до кімнатної температури. Подрібнюємо її гострим тонким ножем на маленькі шматочки довільної форми. Також їх можна «рвати» руками.
- Змішуємо всі продукти в глибокій ємності і перемішуємо дерев’яною лопаткою. Додаємо спеції за смаком, а в кінці заправляємо майонезом. Знову все ретельно перемішуємо.
- Замість жирної заправки (якщо хочеться зробити блюдо дієтичним) використовується низькокалорійна змітала або живий йогурт без добавок і підсолоджувачів.
- Салат з китайською капустою, курячим м’ясом і кукурудзою виходить неймовірно ніжним, смачним і красивим. Завдяки овочу страва стає одночасно соковитим і хрустким.
Але рекомендується подавати таку страву відразу після приготування (в загальному салатнику або порційно), поки «зелена нарізка» не втратила свій товарний і привабливий вигляд.
«Екзотичний» салат з яблуками
Яблука можна купити в супермаркетах у будь-який час року. Тому не варто втрачати можливість приготувати поживне і корисне блюдо для всієї родини, яке нікого не зможе залишити байдужим.
Інгредієнти:
- 5 листків пекінської капусти;
- 2 курячих яйця (або 4-5 перепелиних);
- 1 велике яблуко з кислинкою;
- 1 копчена куряча грудка;
- щіпка солі;
- рослинну олію.
Рецепт приготування:
- Листя пекінської капусти ретельно промиваємо під проточною водою, обсушуємо на кухонному рушнику. Обов’язково оглядаємо їх і при необхідності видаляємо всі підгнилі місця.
- Беремо гострий ніж і нарізаємо капусту тонкими смужками. Це рекомендується робити приблизно за 10-15 хвилин до подачі, щоб листя не встигли зів’янути і втратити свою «кучерявість».
- Яйця відварюємо в підсоленій воді рівно 8 хвилин після закипання. Перепелині яйця готуються швидше. Зливаємо рідину і намагаємося якомога акуратніше зняти шкаралупу.
- Нарізаємо дрібними кубиками. Ще один варіант – натерти білок і жовток на крупній тертці.
- Копчену курячу грудку також нарізаємо невеликими шматочками. В даній ситуації можна використовувати як варене, так і запечене дієтичне м’ясо.
- Яблуко добре промиваємо під краном і обсушуємо на паперовому рушнику. Розрізаємо плід на дві частини і виймаємо серцевину з усіма кісточками. Для цього краще всього використовувати спеціальний ніж.
- Фрукт нарізаємо невеликими кубиками. Зрізати шкірку не рекомендується, так як в ній міститься багато корисних мікроелементів і за рахунок цього дуже смачний салат з пекінської капусти з куркою стане ще красивішим.
- Всі продукти з’єднуємо в глибокій мисці. Заправляємо все сіллю і оливковою олією. Ретельно перемішуємо дерев’яною лопаткою (ложкою) і ставимо в холодильник на чверть години.
- Після закінчення зазначеного часу перекладаємо салат на порційні тарілки. Для краси можна використовувати сервірувальне кільце. Ще один варіант – використовувати звичайну салатницю.
Таке блюдо відмінно поєднується з вареною картоплею або гречкою. Тому це підходящий варіант обіду для тих, хто стежить за своєю фігурою і турбуватися про здоров’я шлунка і всього організму.
Секрет смачного домашнього майонезу
Салат з пекінської капусти з куркою найчастіше заправляється майонезом. Але куплений соус в магазині складно назвати корисним, так і смак найчастіше залишає бажати кращого.
Тому господиням, які хочуть приготувати красиве і дуже смачне блюдо, рекомендується знати, як правильно приготувати домашню заправку. Для цього достатньо подивитися коротке, але пізнавальне відео.
Корисна і смачна їжа – це не розкіш, а життєва необхідність. З найпростіших продуктів можна приготувати неймовірний обід, який запам’ятається всім гостям і жителям будинку.
Особливість красивого і дуже смачного салату з пекінської капусти з куркою в тому, що його легко приготувати в будь-який час року. І на це не доведеться витрачати надто багато часу і сил. Так що всі залишаються у виграшному становищі.