Красивий і дуже смачний салат з пекінської капусти і курки

Салат з пекінської капусти з куркою – це дуже красиве і смачне блюдо, яке порадує всіх членів сім’ї. Це можливість не просто смачно пообідати, але ще зберегти фігуру і наситити організм вітамінами. Залишається лише вибрати підходящий для себе варіант і знайти трохи вільного часу, щоб освоїти новий рецепт.

Салат Цезар з пекінською капустою

Простий і бюджетний варіант відомого всім страви. Такий салат можна приготувати за дуже короткий час і подати його на святковий стіл або під час романтичної вечері.

Інгредієнти:

  • 300 г пекінської капусти;
  • 200 г курячого філе;
  • 150 г соус «Цезар»;
  • 100 г сиру пармезану;
  • 100 г сухариків;
  • близько 50 мл оливкової олії;
  • часник (можна мелений);
  • листя салату.

Рецепт приготування:

  1. Куряче філе промиваємо під проточною водою і знімаємо прозору плівку. Відварюємо м’ясо в підсоленій воді на середньому вогні до готовності.
  2. Чекаємо, коли курка повністю охолоне і «розбираємо руками на волокна. Або ж нарізаємо м’ясо гострим тонким ножем невеликими квадратиками.
  3. Пекінську капусту заздалегідь очищують від землі і можливого бруду. Обсушуємо її на кухонному рушнику і нарізаємо соломкою.
  4. Сир натираємо на великій або дрібній тертці. Остаточний вибір залежить від особистісних уподобань – на смак готового блюда це ніяк не вплине.
  5. Сковороду з тонким дном ставимо на маленький вогонь і додаємо трохи оливкової олії. Через кілька хвилин видавлюємо часник, додаємо нарізаний білий хліб і обсмажуємо його протягом 5-7 хвилин. Періодично помішуємо вміст.
  6. Чекаємо, коли сухарі охолонуть. При необхідності викладаємо їх на серветку, щоб вбрався зайвий жир.
  7. На тарілку викладаємо листя салату. Далі йде пекінська капуста, шар курячого філе, посипаємо все сиром і додаємо сухарики. Заливаємо салат соусом і при бажанні додаємо дрібку улюблених спецій.

Салат «Цезар» з пекінської капусти і з куркою не просто красивий, але і дуже смачний. Для краси можна додати шматочки помідорів чері або кілька кружечків болгарського перцю.

Пекінський салат з кукурудзою

Іноді хочеться відмовитися від будь-яких вишукувань на столі і приготувати просте і нехитре блюдо. Найшвидший варіант – приготувати салат з продуктів, які практично завжди можна знайти в холодильнику.

Інгредієнти:

  • 250 г пекінської капусти;
  • 200 г відвареного курячого філе;
  • 50 г пір’я зеленої цибулі;
  • 2 курячих яйця;
  • 1 банку консервованої кукурудзи (солодкої);
  • майонез (сметана) додаються за смаком;
  • спеції додаються за смаком і за бажанням.

Рецепт приготування:

  • Пекінську капусту ретельно промиваємо під холодною водою, обсушуємо на кухонному рушнику. Нарізаємо овоч невеликими смужками, ширина яких не повинна перевищувати 7 мм.
  • Подрібнюємо не тільки «кінчики, але і серцевину. Біла соковита частина не тільки ніжна, але і додасть кольору будь-якої страви на обідньому столі.

  • Помиту і просушену цибулю нарізаємо маленькими кільцями. Змішуємо її з китайською капустою в одній глибокій ємності. При бажанні замінюємо стрілки цибулі будь-якою іншою зеленню.

  • Курячі яйця відварюємо в підсоленій воді близько 10 хвилин після закипання. Зливаємо рідину і чекаємо повного остигання. Нарізаємо кубиками яйця або трьом на крупній тертці. Можна також використовувати перепелині яйця, але тільки в більшій кількості.

  • Відкриваємо кукурудзу і обережно зливаємо рідину. Для красивого і дуже смачного салату з пекінської капусти і з куркою, краще всього підійдуть маленькі і ніжні зернятка. Тому варто купити якісну консервацію у перевіреного виробника.

  • Курячу грудку (чи іншу «м’яку» частину без шкірки) відварюємо на повільному вогні до готовності. На це часто йде не більше півгодини. М’ясо виходить набагато смачніше, якщо опустити його в окріп.

  • Остуджуємо відварену грудинку хоча б до кімнатної температури. Подрібнюємо її гострим тонким ножем на маленькі шматочки довільної форми. Також їх можна «рвати» руками.
  • Змішуємо всі продукти в глибокій ємності і перемішуємо дерев’яною лопаткою. Додаємо спеції за смаком, а в кінці заправляємо майонезом. Знову все ретельно перемішуємо.

  • Замість жирної заправки (якщо хочеться зробити блюдо дієтичним) використовується низькокалорійна змітала або живий йогурт без добавок і підсолоджувачів.
  • Салат з китайською капустою, курячим м’ясом і кукурудзою виходить неймовірно ніжним, смачним і красивим. Завдяки овочу страва стає одночасно соковитим і хрустким.

Але рекомендується подавати таку страву відразу після приготування (в загальному салатнику або порційно), поки «зелена нарізка» не втратила свій товарний і привабливий вигляд.

«Екзотичний» салат з яблуками

Яблука можна купити в супермаркетах у будь-який час року. Тому не варто втрачати можливість приготувати поживне і корисне блюдо для всієї родини, яке нікого не зможе залишити байдужим.

Інгредієнти:

  • 5 листків пекінської капусти;
  • 2 курячих яйця (або 4-5 перепелиних);
  • 1 велике яблуко з кислинкою;
  • 1 копчена куряча грудка;
  • щіпка солі;
  • рослинну олію.

Рецепт приготування:

  • Листя пекінської капусти ретельно промиваємо під проточною водою, обсушуємо на кухонному рушнику. Обов’язково оглядаємо їх і при необхідності видаляємо всі підгнилі місця.

  • Беремо гострий ніж і нарізаємо капусту тонкими смужками. Це рекомендується робити приблизно за 10-15 хвилин до подачі, щоб листя не встигли зів’янути і втратити свою «кучерявість».

  • Яйця відварюємо в підсоленій воді рівно 8 хвилин після закипання. Перепелині яйця готуються швидше. Зливаємо рідину і намагаємося якомога акуратніше зняти шкаралупу.

  • Нарізаємо дрібними кубиками. Ще один варіант – натерти білок і жовток на крупній тертці.
  • Копчену курячу грудку також нарізаємо невеликими шматочками. В даній ситуації можна використовувати як варене, так і запечене дієтичне м’ясо.

  • Яблуко добре промиваємо під краном і обсушуємо на паперовому рушнику. Розрізаємо плід на дві частини і виймаємо серцевину з усіма кісточками. Для цього краще всього використовувати спеціальний ніж.
  • Фрукт нарізаємо невеликими кубиками. Зрізати шкірку не рекомендується, так як в ній міститься багато корисних мікроелементів і за рахунок цього дуже смачний салат з пекінської капусти з куркою стане ще красивішим.

  • Всі продукти з’єднуємо в глибокій мисці. Заправляємо все сіллю і оливковою олією. Ретельно перемішуємо дерев’яною лопаткою (ложкою) і ставимо в холодильник на чверть години.
  • Після закінчення зазначеного часу перекладаємо салат на порційні тарілки. Для краси можна використовувати сервірувальне кільце. Ще один варіант – використовувати звичайну салатницю.

Таке блюдо відмінно поєднується з вареною картоплею або гречкою. Тому це підходящий варіант обіду для тих, хто стежить за своєю фігурою і турбуватися про здоров’я шлунка і всього організму.

Секрет смачного домашнього майонезу

Салат з пекінської капусти з куркою найчастіше заправляється майонезом. Але куплений соус в магазині складно назвати корисним, так і смак найчастіше залишає бажати кращого.

Тому господиням, які хочуть приготувати красиве і дуже смачне блюдо, рекомендується знати, як правильно приготувати домашню заправку. Для цього достатньо подивитися коротке, але пізнавальне відео.

Корисна і смачна їжа – це не розкіш, а життєва необхідність. З найпростіших продуктів можна приготувати неймовірний обід, який запам’ятається всім гостям і жителям будинку.

Особливість красивого і дуже смачного салату з пекінської капусти з куркою в тому, що його легко приготувати в будь-який час року. І на це не доведеться витрачати надто багато часу і сил. Так що всі залишаються у виграшному становищі.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Залишити відповідь