Ситні і ароматні домашні чебуреки виходять, якщо начинити їх твердим сиром і свіжою зеленню. Подавайте блюдо зі сметаною до сніданку або обіду. Порадуйте близьких хрустким продуктом з соковитою і ніжною начинкою.
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне 1 ст.
- Вода 70 мл.
- Масло вершкове 60 гр.
- Сіль за смаком
- Рослинна олія для смаження
- Для начинки:
- Сир твердий 170 гр.
- Зелень 1 пучок
- Сіль 1 ч. л.
Кроки
- Просіваємо борошно в глибоку тарілку. Вливаємо до неї теплу кип’ячену воду, розтоплене вершкове масло і додаємо сіль.
- Вимішуємо інгредієнти, поки не отримаємо щільний і гладкий ком тіста.
- Поки тісто відпочиває, можна приготувати начинку. Для цього потрібно натерти на крупну тертку твердий сир і подрібнити зелень. Розмішуємо продукти з сіллю в глибокому посуді.
- Повертаємося до тіста: тонко розгортаємо його качалкою і поділяємо на рівні кола. Вирізати зручно за допомогою невеликої тарілки.
- У центр кожного кружечка кладемо по дві столові ложки начинки з сиру і зелені.
- Складаємо начинене коло навпіл. Краї закріплюємо пальцями або зубчиками вилки.
- Добре прогріваємо сковороду з рослинною олією. Викладаємо чебуреки з начинкою.
- Обсмажуємо блюдо з обох сторін до появи яскравого золотистого відтінку.
Готові чебуреки з зеленню і сиром розкладаємо по тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!