Ще один смачний літній компот представлений вашій увазі. Це не просто напій з полуниці – на додаток в нього додається м’ята, яка дає досить сильний стійкий аромат свіжості, підкреслюючи смак соковитих червоних ягід.
Готується такий компот досить легко. Мабуть, найскладніше – це перебрати і підготувати полуницю. Все інше не зажадає від вас практично ніяких зусиль. Як і в попередніх рецептах, тут рекомендується використовувати метод подвійної стерилізації, щоб напій краще зберігався. Із вказаної кількості інгредієнтів вийде 1.5 літра компоту.
Інгредієнти
Порції: –+
- Полуниця 200 гр.
- Цукор-пісок 120 гр.
- М’ята свіжа 2 гілочки
- Лимонна кислота 1 щіпка
- Вода 1.3 л.
Кроки
- Починати готувати цей компот потрібно з обробки ягід. Переберіть полуницю, щоб видалити все сміття і деформовані ягідки. Відірвіть плодоніжки.
- Помістіть полуницю в друшляк і поставте у велику ємність, заповнену крижаною водою – ягоди повинні бути повністю покриті рідиною. Залиште їх у воді на 2 хвилинки, потім злийте воду і дайте їй повністю стекти.
- Гілочки м’яти теж промийте водою.
- Викладіть полуницю в простерилізовану заздалегідь банку, до ягід додайте м’яту.
- У каструлю налийте воду, додайте цукор і відправте на плиту. Коли вода закипить, перемішайте все і варіть ще пару хвилин, щоб цукор повністю розчинився. Потім введіть лимонну кислоту.
- Залийте банку з полуницею і м’ятою вийшов сироп. Накрийте банки стерильними кришками.
- Велику широку каструлю наповніть водою. На дно покладіть бавовняну тканину.
- Помістіть банку з компотом в цю каструлю і відправте на плиту. Коли вода закипить, зробіть вогонь тихіше і стерилізуйте ще 12 хвилинок.
- Потім акуратно дістаньте банку, закрийте кришкою і загорніть в теплу ковдру, перевернувши баночку догори дном. Залиште до повного охолодження, потім можете відправити на постійне зберігання.