Цікавий спосіб заготівлі березового соку на зиму – з каркаде. Ці яскраві пелюстки пофарбують напій у привабливий колір і додадуть делікатну специфічну кислинку. Що примітно, самі квіти каркаде так і залишаємо в банці на зиму, не виймаючи перед закаткою. Вони насичуються соком і досить цікаві на смак.
Інгредієнти
Порції: –+
- Сік березовий 6 л.
- Цукор-пісок 2 ст.
- Лимонна кислота 1 ч. л.
- Апельсин 1 шт.
- Чай каркаде 2 ст. л.
На порцію
Калорії: 112 ккал
Білки: 0.1 г
Жири: 0.0 г
Вуглеводи: 27.7 г
Кроки
- Готувати березовий сік із каркаде на зиму просто! Для рецепту використовуємо звичайні сушені пелюстки каркаде, які продаються у продуктовому магазині.
- Березовий сік проціджуємо через складену в два-три шари марлю, після чого поміщаємо в каструлю і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння, але не кип’ятимо. Пінку знімаємо чистою шумівкою.
- Банки миємо, стерилізуємо будь-яким підходящим способом. Після цього добре просушуємо тару. Так само робимо і з кришками.
- У банки поміщаємо цукровий пісок, лимонну кислоту та сухі пелюстки каркаде. Апельсин миємо та ріжемо на кружки, які також розкладаємо по банках.
- Сік, що кипить, вливаємо в банку з цукром, каркаде і апельсином. Відразу закручуємо її стерилізованою сухою кришкою. Перевертаємо тару вгору дном і в такому положенні залишаємо сік остигати. Охолілі банки прибираємо на зберігання у прохолодне темне місце. Бажано використати таку заготівлю протягом року.
Смачного!