М’ята будь-якому напою додає характерної свіжості та приємного аромату. З березовим соком ця трава поєднується особливо добре. Також пропонуємо додати пару кружальців апельсина – для додаткової кислинки.
Як розпочати готувати березовий сік з м’ятою на зиму
Інгредієнти
Порції: –+
- Сік березовий 5 л.
- Цукор-пісок 1 ст.
- Апельсин 1 шт.
- Лимонна кислота 1 ч. л.
- М’ята свіжа 2-3 гілки
На порцію
Калорії: 70 ккал
Білки: 0.1 г
Жири: 0.0 г
Вуглеводи: 17.1 г
Кроки
- М’яту можна використовувати як свіжу, так і сушену. Сировину в будь-якому випадку ретельно миємо і заливаємо гарячою водою на пару хвилин. Після цього гілочки відразу дістаємо їх з води та викладаємо на чистий рушник.
- Березовий сік проціджуємо через марлю в каструлю та ставимо на плиту. Нагріваємо сік до дуже гарячого стану, але не кип’ятимо.
- Банки миємо, стерилізуємо будь-яким звичним вам способом. Так само робимо і з кришками.
- Апельсин промиваємо та ошпарюємо окропом для дезінфекції. Потім обсушуємо його і ріжемо на кружечки середньої товщини. Якщо трапляються кісточки, їх видаляємо.
- Укладаємо в підготовлені банки кружечки нарізаного апельсина. Всипаємо цукровий пісок та лимонну кислоту у зазначеній кількості, закладаємо гілочки м’яти. У банки розливаємо гарячий сік березовий. Для зручності можна використовувати широку лійку.
- Відразу закручуємо банки стерилізованими сухими кришками за допомогою спеціального ключа. Перевертаємо тару вгору дном і в такому положенні залишаємо сік остигати. Банки, що вже застигли, з соком прибираємо на зберігання в прохолодне темне місце.
Смачного!