Ще один варіант елегантної закуски. Хрусткий хліб з ніжним, злегка пріснуватим сиром «Моцарелла» (беріть велику кулю в розсолі), відтіненим маслом з травами, дивним чином поєднуються з креветками – хрусткими зовні і соковитими всередині.
Готувати ці брускетти дуже просто. Для полегшення процесу можна купити вже очищені креветки. Вибирайте більші екземпляри – вони і виглядають ефектніше, і їсти їх буде зручніше, ніж безліч дрібних креветочек, які можуть в самий невідповідний момент впасти з бутерброда.
Інгредієнти
- Хліб
- Креветки свіжі
- Сир Моцарелла
- Італійські спеції
- Перець чилі
- Часник
- Масло вершкове
Кроки
- Очистіть креветки. На сковороді розтопіть вершкове масло.
- Паралельно очистіть часник і притисніть його ножем.
- До маслу відправте перець чилі, італійські спеції і часник.
- Хлібець наріжте порційними шматками.
- Перемішайте спеції на сковороді і відправте на неї креветки. Обсмажуйте з обох сторін на невеликому вогні.
- Поки креветки насичуються ароматом трав, наріжте моцарелу кільцями.
- Будь-яким зручним способом подзолотіть хліб – його можна обсмажити на сковороді, в тостері або зарум’янити в духовці.
- Зверху на хліб викладіть сир, полийте ароматним маслом з сковороди з травами.
- На сир покладіть креветки, а зверху прикрасьте зеленню.
Подавайте брускетти з томатами.