Серрадура (Serradura), також відома як “дерево пили” або “португальська пилка”, – це традиційний португальський десерт, який часто готують у Макао (територія, яка була колонією Португалії до 1999 року). Цей десерт є листковим кексом, приготованим з печива і згущеного молока.
Приготування займає кілька хвилин, тобто поки закипає чайник, ви встигнете приготувати смачний і легкий десерт.
Цей десерт простий у приготуванні і зазвичай радує ласунів своїм насиченим смаком та ніжною текстурою.
Якщо дати йому постояти кілька годин у холодильнику, то до смаку він дуже нагадає вам морозиво пломбір.
Інгредієнти
Порції: –+
- Печиво Марія 160 гр.
- Вершки 200 мл.
- Згущене молоко 6 ст. л.
- Шоколад 20 гр.
Кроки
- Збиваємо міксером охолоджені вершки.
- Додаємо до збитих вершків згущене молоко і перемішуємо.
- Подрібнюємо печиво в крихту будь-яким способом.
- Збираємо десерт у склянці чергуючи шари. Першим шаром збиті вершки, а останнім печиво.
- Для прикраси посипаємо тертим шоколадом.