Наш головний продукт для профілактики застуди взимку — цитрусові. У будинку завжди знайдуться лимон, мандарини, апельсини або помело. Але в чистому вигляді вони набридають, а ось цікавий цитрусовий десерт завжди буде до речі.
Цей рецепт сподобається тим, хто не любить довго готувати і використовує ті продукти, які вже є на кухні. Мандариновий десерт якраз підходить за всіма параметрами! Найскладніше — дочекатися, коли ж він нарешті настоїться.
Інгредієнти
Порції: –+
- Мандарин 340 гр.
- Мед квітковий 3 ст. л.
- Кокосова стружка за смаком
- Манна крупа 90 гр.
- Олія соняшникова 1 ст. л.
Кроки
- Очистіть мандарини від шкірки і подрібніть їх в блендері. Перекладіть отриману масу в каструлю, додайте манну крупу, мед. Готуйте на маленькому вогні до загустіння, помішуючи.
- Виріжте шматочок пергаменту розміром з тару, в якій буде готуватися десерт. Помістіть його на дно форми і змастіть рослинною олією.
- Рівномірно розподіліть мандаринову масу за формою, накрийте кришкою і відправте в морозилку мінімум на 4 години.
- Готовий десерт дістаньте з форми і наріжте порційними шматочками. Кожен обваляйте в кокосовій стружці.
Мандарини і мед — поєднання неймовірно корисних продуктів. Рекомендую не упускати момент і готувати десерт зараз, коли маленькі цитрусові ще можна легко знайти на полицях магазинів.