Домашні рогалики на кефірі

Домашні рогалики на кефірі, як і інша випічка, виготовлена на основі кисломолочних продуктів, вражає своєю неймовірною текстурою та ніжним смаком. Для більш яскравих смакових вражень, рекомендуємо також додати невелику кількість ванільного цукру.

Інгредієнти
Порції: +12
Кроки
2 год 20 хвДрук
  • Готуємо продуктовий набір.
  • У миску переливаємо кефір кімнатної температури, змішуємо із дріжджами.
  • Доповнюємо суміш розтопленим вершковим маслом, яйцем, цукром двох видів, сіллю.
  • Жменями висипаємо пшеничне борошно.
  • Замішуємо тісто і накриваємо грудку рушником, забираємо в тепле приміщення на 50-70 хвилин для підйому та активації дріжджів.
  • Відщипуємо від тіста шматочок і розкочуємо в корж діаметром близько 30 сантиметрів, а товщиною не більше 3 міліметрів.
  • Ріжемо на 8 сегментів.
  • Згортаємо рогалики та переносимо заготовки у форму з пергаментом. Даємо постояти півгодини.
  • Змащуємо збитим яйцем і випікаємо в духовці 35-40 хвилин при 180 градусах.

Приємного чаювання!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь