Домашній паштет з курячої печінки

Домашній паштет з курячої печінки

Весь останній місяць я зайнятий виведенням формули ідеального паштету з курячої печінки в домашніх умовах. Набридло купувати в кулінарії і переплачувати в три-чотири рази. Я провів десятки експериментів і отримав-таки свій курячий паштет з ідеальним складом інгредієнтів — вершки, вершкове масло, мускатний горіх, коньяк (за бажанням). Цей рецепт заслуговує 100 мішленівських зірок і ще одну зірочку з неба!

Процес приготування паштету досить простий, йде приблизно хвилин 40-45. Головне — купити хорошу свіжу печінку без жовчних проток — вони гірчать. Паштет, приготований за моїм рецептом, виходить солодкуватим. Мене навіть запитували, чи не додаю я грішною справою цукор. – Ні, не додаю. Приємну солодкість паштету надає правильно посмажена цибуля і вершки.

Інгредієнти
Порції: +20
Кроки
45 хвДрук
  • Насамперед чистимо і ріжемо кубиками цибулю. На розігріту сковороду кладемо грамів 20 вершкового масла і 5 столових ложок олії рослинної. У розігріту олію кидаємо цибулю і смажимо її хвилин 6, постійно помішуючи. Цибуля повинна стати прозорою, злегка золотистою.
  • Поки смажиться цибуля, помиємо печінку і просушимо її паперовим рушником. Якщо виявили жовтуваті протоки – не біда, видаліть їх. Викладіть печінку до цибулі (її можна різати, а можна не різати). Смажте печінку з цибулею близько 15 хвилин, помішуючи. Печінка повинна повністю приготуватися, тобто при розломі не виділяти червонуватий сік.
  • Коли печінка підсмажиться, вилийте в сковороду вершки.
  • Печінку в вершках ми будемо гасити близько 10 хвилин, поки вершки майже повністю не випаруються. Ось як виглядає на даному етапі наше блюдо.
  • Поки чекаємо, коли випаруються вершки, не нудьгуємо, а натираємо мускатний горіх на середній тертці. Звичайно, можна покласти мелений горіх. Але так адже нецікаво. Подрібнювати мускатний горіх-це для естетів і любителів поворожити на кухні. І ми ж все-таки говоримо про ідеальну формулу домашнього курячого паштету )).
  • За пару хвилин до готовності додамо сіль, Французькі трави, мускатний горіх, пліснявіння коньяку. Один раз я навіть з віскі готував – теж нічого. Перемішати печінку і поставимо остуджувати. У прохолодний час виношу на балкон.
  • Потім власне готуємо паштет. Кладемо курячу печінку і вершкове масло, що залишилося в ємність для змішування і пробиваємо як слід блендером або пропускаємо через м’ясорубку. Найкраще роботу зробить потужний стаціонарний блендер. Хорошим результат буде і з занурювальним блендером. Через м’ясорубку доведеться печінку пропустити два рази. Цей варіант, звичайно, найменш зручний, але теж годиться.

Наш домашній паштет з курячої печінки готовий. Перекладіть його в герметичну ємність для зберігання — наприклад, в пластиковий контейнер і поставте в холодильник хоча б на пару годин, щоб паштет трохи застиг.

Найбільше мені подобається подавати бутерброди з печінковим паштетом на білому хлібі. А зверху кладу або цибульний джем (на головному фото) або маринований огірочок, або брусничний джем. Спробуйте всі варіанти. До речі, такий паштет в правильній сервіровці цілком гідний опинитися за святковим столом. Дуже зручно його зробити заздалегідь і до приходу гостей просто намазати на бутерброди. Дякую за увагу! Буду раз прочитати ваші відгуки!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь