Паштет – фарш, який готується з м’яса, птиці, печінки, тофу, грибів, яєць, бобів, квасолі, горіхів та інших інгредієнтів. Паштет часто використовується, як намазку на бутерброди.

Одним з найпопулярніших видів паштету є печінковий. У нього додають моркву, цибулю, вершкове масло, а також різні трави, які покращують його смак.

Також популярні м’ясні паштети і паштети з птиці. Ви легко знайдете рецепт паштету з індички, кролика, качки і т. д.

Як приготувати паштет

Готується паштет так. М’ясо або печінку смажать або відварюють (також можна запекти, приготувати на грилі і т.д.), порізати шматками, закинути в блендер. Туди ж покласти зелень і (або) зажарку (пасеровані цибулю, моркву). Для смаку можна додавати солоності (наприклад, оливки або маслини) або такі продукти, як печериці, в’ялені помідори, сир. Залишається збити, і паштет готовий. Якщо маса вийшла занадто густа, можна додати трохи майонезу або сметани.

Готовий паштет можна подати в мисочках або відразу намазати на хліб (чорний, пшеничний або тости – справа смаку). Святковий варіант – використовувати паштет в якості начинки для еклерів (несолодких), фарширувати яйця, овочі (картопля, помідори), начинити тартинки. Можна загорнути паштет в скибочки смажених баклажанів і заколоти шпажками.

Популярні і немясні паштети – з тофу, грибів, бобових і т.д. так, можна приготувати паштет з білої квасолі з травами і в’яленими томатами. Квасолю в даному випадку змішують з підсмаженим часником і соком лимона.

Якщо ви любите паштет, готуйте його виключно в домашніх умовах. Якщо обробка субпродуктів при промисловому виробництві була проведена неналежним чином, це може викликати отруєння. До того ж, будь-які страви з субпродуктів – підходяще середовище для розвитку мікробів. Не ризикуйте, вживаючи готові паштети. Готуйте самі. Тим більше, що це так легко!

30 хв6
Форшмак (Vorschmack) – традиційна єврейська закуска, яка являє собою паштет із солоного оселедця. Назва форшмак походить від архаїчного німецького слова Vorschmack, яке означає “
3 год 20 хв
Рибний паштет у домашніх умовах виходить дуже ніжним і цікавим за смаком. Такий продукт можна просто намазувати на хліб і подавати як самостійну поживну закуску. Для приготування апетитного...
25 хв
Паштет із квасолі та плавленого сиру – справжня знахідка для любителів приготування швидких паштетів. Такий продукт порадує поживними властивостями та яскравим смаком.
3 год 10 хв
Домашній паштет з гусячої печінки – це дуже поживний і цікавий за смаком продукт. Щоб приготувати такий паштет на своїй кухні, використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої
3 год 30 хв
Печінковий паштет із вершковим маслом здивує вас своєю ніжною текстурою та приємним смаком. Це ідеальний продукт для домашніх поживних бутербродів. Для приготування такого паштету використовуйте
Паштет з печінки індички
1 год 10 хв
Паштет з печінки індички в домашніх умовах виходить дуже ніжним, поживним та нежирним. Такий продукт можна просто змащувати на хліб або використовувати для створення яскравих закусок.
60 хв
Паштет зі свинячої печінки з цибулею та морквою виходить дуже яскравим за смаком та неймовірно апетитним. Намазуйте його на хліб та доповнюйте ароматною зеленню. Можна подавати як перекушування...
1 год 20 хв
М’ясний паштет зі свинини – це дуже ситний і яскравий продукт, який кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Для цього беріть на замітку перевірений рецепт із покроковим описом.
паштет з яловичої печінки
1 год 10 хв
Домашній паштет з яловичої печінки – це дуже поживний та цікавий за смаком продукт. Щоб приготувати такий паштет своїми руками, беріть на замітку перевірений покроковий рецепт нашої кулінарної.
50 хв
Паштет з м’яса курки в блендері виходить напрочуд ніжним і приємним за смаком. Такий продукт можна просто змащувати на хліб або використовувати для створення яскравих закусок до святкового.
40 хв
Паштет з курячої печінки з морквою та цибулею виходить дуже ніжним та приємним до смаку. Такий продукт можна просто намащувати на хліб або використати для створення яскравих святкових...
Домашній паштет з курячої печінки
45 хв20
Весь останній місяць я зайнятий виведенням формули ідеального паштету з курячої печінки в домашніх умовах. Набридло купувати в кулінарії і переплачувати в три-чотири рази.
паштет з червоної риби
15 хв6
Класичне поєднання червоної риби і вершкового сиру підкорило вже багато сердець. Я ж пропоную приготувати паштет на основі цих інгредієнтів. Є 5 хвилин і мінімальний набір продуктів?
15 хв2
Смачний і ситний паштет можна з легкістю приготувати в домашніх умовах, при цьому одним з ключових етапів його приготування є варіння печінки (яловичої, свинячої, курячої або індичої), тому.