Як і скільки варити печінку для паштету?

Смачний і ситний паштет можна з легкістю приготувати в домашніх умовах, при цьому одним з ключових етапів його приготування є варіння печінки (яловичої, свинячої, курячої або індичої), тому в даній статті постараємося докладно розібратися, як і скільки часу варити печінку для паштету у каструлі.

Скільки варити печінку для паштету

Час варіння печінки залежить від її виду, тому нижче розглянемо, скільки хвилин варити печінку різних видів:

  • Скільки варити яловичу печінку для паштету? Яловичу печінку для паштету у середньому варять 15-20 хвилин після закипання води в каструлі.
  • Скільки варити свинячу печінку для паштету? Свинячу печінку потрібно варити 40-50 хвилин до готовності при приготуванні паштету.
  • Скільки варити курячу печінку для паштету? Курячу печінку в середньому варять 10-15 після закипання води.
  • Скільки варити печінку індички для паштету? Печінка індички для паштету у середньому варять 30-40 хвилин після закипання води в каструлі.

На замітку: перевірити готовність печінки можна, проткну її ножем або виделкою, якщо кров не виступає, тобто печінка зварилася.

Дізнавшись, скільки варити печінку для паштету, розглянемо далі послідовність її варіння в каструлі, щоб знати, як її правильно зварити до готовності.

Як варити печінку для паштету у каструлі

  • Інгредієнти: печінка яловича – 500 г, вода – 1 л, сіль – 0,5 ч. л., лавровий лист – 1-2 шт.
  • Загальний час приготування: 15 хвилин, час приготування: 15 хвилин.
  • Калорійність: 117 калорій на 100 грам продукту).
  • Кухня: Європейська. Тип страви: м’ясне блюдо. Кількість порцій: 2.

Незалежно від виду використаної для приготування паштету печінки, послідовність її варіння приблизно однакова. Розглянемо покроково, як зварити яловичу печінку для паштету в каструлі:

  1. Печінку ретельно промиваємо в холодній воді, знімаємо плівку і вирізаємо жижки.
  2. Підготовлену печінку кладемо в каструлю, заливаємо холодною водою і на великому вогні доводимо воду до кипіння.
  3. Після закипання води в каструлі, зменшуємо вогонь і варимо печінку від 15 до 50 хвилин (в залежності від виду печінки), при цьому не забуваємо посолити воду і додати 2-3 лаврових листа для аромату.
  4. Перевіряємо готовність печінки, проштрикнув ножем і якщо кров не виступає, перекладаємо її на тарілку, щоб вона охолола.
  5. От і все! Далі варену печінку потрібно подрібнити блендером або м’ясорубкою (разом з підсмаженою цибулею та морквою) і додати вершкового масла.

У висновку до статті можна відзначити, що знаючи, як і скільки варити печінку для паштету, Ви зможете швидко її відварити в каструлі і приготувати смачний ніжний паштет в домашніх умовах. Свої відгуки та корисні поради, як печінка відварити для паштету, залишаємо у коментарях до статті і ділимося їй в соціальних мережах, якщо вона була Вам корисна.

Інгредієнти
Порції: +2
На порцію
Калорії: 117 ккал
Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь