Спагетті, паста
Різноманітність існуючих сортів пасти вражає. Не дивно, адже тісто – пластичне, з нього можна виліпити будь-яку форму. Великі круглі кантеллоні – діаметр трубочок достатній для начинки кожної всередині.
Як приготувати пасту, спагетті
- Дрібні макарони: ріжки, спіральки, черепашки, метелики, щоб наколювати на вилку.
- Довгі спагетті і локшина: від тоненьких прозорих ниточок до плоских смужок. Довжина – не менше 25 см. випускаються у вигляді прямих соломинок або скручені в гніздо. У будь-якому випадку, опускаючи в окріп, ламати такий продукт не варто.
- Пластини для лазаньї. Традиційно без добавок, але також у продажу можна знайти листи з соком шпинату, моркви, буряка, чорнилом каракатиці.
Це неповний асортимент, але об’єднує їх одне: рецепти пасти, спагетті – це завжди друга страва. Для супу і бульйону використовуються дещо інші сорти.
Макаронні вироби для гарніру готують наступним чином:
- Слідувати алгоритму: вода закипіла, кинути сіль, скрутити вогонь, занурити макарони.
- Необов’язково дотримуватися порад італійських кулінарів і не доварювати продукт. Якщо готувати пасту вітчизняного виробництва або намагатися освоїти азіатську кухню, краще прочитати інструкцію виробника на упаковці.
- Оптимальне співвідношення води і спагетті: 100 грам на один літр.
Паста з лососем та вершками (Pasta con salmone e panna) – традиційна італійська страва з пасти. Нижче ми наводимо простий рецепт пасти з лососем, яким поділилася з нами...
Паста з креветками (Pasta con gamberoni) – традиційна страва італійської кухні. Рецептів пасти з креветками в Італії безліч. Найпопулярніші рецепти пасти з креветками припускають приготування
Паста карбонара (Pasta carbonara) – традиційна страва італійської кухні. Паста карбонара є пастою, приготовленою в соусі з сиру пекорино, яєць і гуанчале або панчетти.
Зіті (Ziti) – традиційна страва італійської кухні. Зіті є формованою пастуою у вигляді невеликих трубочок. Зіті часто порівнюють з пенне, але у зіті кінці зазвичай зрізані по прямій...
Паста з гарбузовим пюре (Pasta con zucca cremosa) – традиційна італійська страва. Це чудовий вегетаріанський рецепт приготування пасти. Він не тільки простий у приготуванні, але й дуже смачний.
Спагетті з брокколі та мигдалем (Spagetti con crema di broccoli e mandorle tostate) – один вегетаріанських варіантів приготування спагетті, найпопулярнішого різновиду італійської пасти.
Паста аль помодоро (Pasta al pomodoro) – традиційна страва італійської кухні з пасти. Паста аль помодоро є швидким варіантом приготування пасти в томатному соусі. Пасту аль помодоро можна.
Паста з гарбузом та грибами (Pasta zucca e funghi) – один з вегетаріанських варіантів приготування класичної італійської пасти. Нижче ми наводимо італійський рецепт пасти з гарбузом та грибами.
Паста боскайола (Pasta alla boscaiola) – традиційна італійська страва з пасти. Паста боскайола являє собою пасту з печерицями та білими грибами. Нижче ми наводимо традиційний італійський рецепт пасти.
Спагетті алла путанеска (Spagetti alla puttanesca) – один з варіантів приготування італійської пасти. Рецепт спагетті алла путанеска цікавий не лише своїм смаком та легкістю приготування
Спагетті Аматричана ( Spagetti all’Amatriciana) – популярна італійська страва, різновид італійської пасти з соусом Аматричана. Спагетті Аматричана дуже часто асоціюють з Римом
Тальятеле – дуже популярний і цікавий різновид італійської пасти. Слід зазначити, що ширина тальятеле – 8мм, вона суворо обумовлена і становить 1/12270 висоти однієї з двох
Уявіть собі: існує кілька десятків видів пасти (або, якщо простіше, макаронів). Від її форми, будь то зірочки або черепашки, залежить смак і подача страви. Серед найбільших і апетитних...
Смачний, ситний і пряний варіант приготування пасти з брокколі і курячою грудкою. Для любителів курки він найкращий. Брокколі в цьому рецепті ідеально поєднується з іншими інгредієнтами і доповнює.
Прекрасний приклад того як поєднувати вершковий соус і рибу в простих стравах. Паста з лососем і брокколі дуже легка в приготуванні і неймовірно смачна. Підійдуть і класичні спагетті...
Ніжний вершковий смак соусу, розплавлений сир, яскрава і смачна брокколі, ось що найбільше я люблю в цій страві. Це досить легке і корисне блюдо, особливо якщо використовувати не...