Рецепти тефтелей
Кульки з м’ясного фаршу розміром більше фрикадельок, але менше рубаних котлет — це тефтелі. Але розрізняються ці страви з рубаного м’яса не тільки в формі, але і в способі приготування.
Як приготувати тефтелі
Перед смаженням тефтелі ніколи не обвалюють ні в чому, крім борошна. Ніяких сухарів або хлібних крихт, тільки підсолене борошно, але і це не обов’язково. Крім того, тефтелі дуже часто гасять в підливі або соусі, і подають до столу разом з ними. Багато господинь не обсмажують тефтелі, а відразу опускають їх в киплячий соус, спрощуючи таким чином процес приготування без особливого збитку смаку страви.
Фарш для тефтелей готують з яловичини або суміші яловичини і нежирної свинини, а також з курки та індички. Щоб нежирне м’ясо не було сухим, в нього, крім цибулі і спецій, додають «розпушувачі». Найчастіше це рис, але його можна замінити подрібненою пшеничною крупою, дрібним булгуром, кускусом або звичайною манкою. Однак ці добавки необхідні тільки в разі, коли тефтелям належить гасіння. Яйце “для зв’язки” в фарш для тефтелей додавати немає ніякого сенсу: добре вимішаний фарш прекрасно тримає форму, а яйце робить його жорстким.
Тефтелі — прекрасна їжа для всієї родини. Запропонуйте до тефтелі гарнір, який добре вбере соус: картопляне пюре, гречану або пшеничну кашу, розсипчастий рис або поленту.