Чеські тефтелі з сухарів в грибному соусі

Ми з тих, хто навіть кавун з хлібом їсть, тому регулярно закуповуємо багато булочок, цеглинок і батонів. Але проблема черствого хліба все одно іноді відвідує наш будинок. Викидати продукт рука не піднімається, тому я готую ніжні тефтелі.

Так-так, не сухарики, а повноцінне блюдо. Виходить неймовірно смачно і красиво. Особливо оцінять рецепт ті, хто любить робити перерву у вживанні м’яса. Тефтелі в грибному соусі припадуть до душі кожному в родині!

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
25 хвДрук
  • Наріжте хліб дрібними кубиками і залийте його теплим молоком. Залиште розмокати на 15 хвилин.
  • Злегка збийте яйце з сіллю і додайте його до хлібної маси разом з дрібно нарізаною петрушкою. Посоліть, поперчіть і перемішайте. Сформуйте з хлібного тіста невеликі кульки.
  • Промийте і наріжте гриби тонкими пластинками. Обсмажуйте їх до золотистого, щоб випарувалася зайва волога. Дрібно наріжте цибулю і відправте її до грибів. Посоліть і готуйте до золотистого кольору.
  • Влийте на сковороду овочевий бульйон і доведіть до кипіння. Потім викладіть хлібні тефтелі, накрийте сковороду кришкою і готуйте півгодини на невеликому вогні.
  • Влийте до страви вершки і додайте вершкове масло, перемішайте. Розбавте борошно у воді і влийте суміш на сковороду. Готуйте, постійно помішуючи, поки соус не загусне. Після цього потримайте блюдо під кришкою ще 5 хвилин і подавайте до столу.

Якщо ви все-таки не сприймаєте тефтелі без м’яса, можна додати трохи фаршу до інгредієнтів. До речі, в Чехії це блюдо називається кнедликами. Як думаєте, з яким гарніром кульки будуть поєднуватися найкраще?

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь