Тефтелі з томатною підливою

Тефтелі з томатною підливою
Час приготування: 50 хв

Коли я думаю про саме затишне і домашнє блюдо, на думку відразу приходять тефтелі з томатною підливою. У моєму будинку вони просто нарозхват. Ароматний густий соус подобається як дорослим, так і дітям. А головне — це ситне і поживне блюдо відмінно поєднується з будь-яким гарніром від макаронів і до каші.

Такі тефтелі досить прості в приготуванні. Для рецепта навіть не знадобиться духовка. За рахунок повільного томління в соусі м’ясні кульки кожен раз виходять неймовірно соковитими і ароматними.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
50 хвДрук
  • Для початку відваріть рис до напівготовності в співвідношенні 1 : 2.
  • Дрібно наріжте цибулю, а моркву натріть на крупній тертці.
  • У глибоку миску викладіть готовий рис, яловичий фарш, яйце і одну нарізану цибулину. Посоліть і поперчіть за смаком. Гарненько перемішайте інгредієнти.
  • З отриманого фаршу сформуйте невеликі круглі тефтелі. Краще це робити вологими руками. Покладіть заготовки в глибоку сковороду.
  • В окремій мисці змішайте інгредієнти для підливи: теплу воду, томатну пасту, що залишився цибулю, моркву, цукор і борошно.
  • Залийте тефтелі на сковороді томатною підливою. Додайте лавровий лист і накрийте все кришкою.
  • Залийте тефтелі на сковороді томатною підливою. Додайте лавровий лист і накрийте все кришкою.

Такі ситні м’ясні кульки з рисом не залишать байдужими навіть найвибагливіших їдців. Блюдо також можна подавати самостійно, без будь-якого гарніру.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь