Густе суничне варення на зиму з цілими ягодами

Варення з цілих ягід суниці зберігає більше аромату і цікаву консистенцію, коли свіжі ягідки плавають в цукровому сиропі. Його добре використовувати для приготування напоїв або додавати до молочних продуктів і десертів.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
4 год 30 хвДрук
  • Ягідки перебираємо, щоб позбутися від недозрілих або зіпсованих. Хвостики, травинки і листочки видаляємо.
  • Перекладаємо суницю в підходящий посуд і, засипавши зазначеною кількістю цукру, залишаємо на кілька годин, щоб ягоди почали пускати сік.
  • Ставимо ємність з ягідною масою на вогонь, додаємо до суниці сік двох лимонів, дуже акуратно перемішуємо, щоб не порушити цілісність ягід, і нагріваємо на повільному вогні.
  • Кип’ятимо варення близько 15 хвилин, періодично знімаючи з’являється пінку.
  • Готове варення перекладаємо в підготовлені баночки, щільно закриваємо і зберігаємо в прохолодному місці після того, як заготовки охолонуть.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь