Суничне варення на зиму з лимонною кислотою

Лимонна кислота в варення з суниці є хорошим консервантом, який запобігає подальшому бродінню ягід. Приготоване з додаванням «лимонки» варення можна зберігати при будь-яких умовах, а на смакових якостях десерту присутність цього природного консерванту ніяк не відбивається.

Інгредієнти
Порції: +10
Кроки
3 год 40 хвДрук
  • Зібрані ягоди переберіть, щоб прибрати сміття і зіпсовані сунички, звільніть їх від плодоніжок і листочків, якщо потрібно. Добре промийте і дайте стекти воді.
  • Ягоди пересипте в емальований посуд або таз і засипте потрібною кількістю цукру, акуратно перемішавши, щоб запустити процес соковиділення. Накрити посуд з ягідною масою тканиною або марлею і залишити на кілька годин, щоб цукор розчинився.
  • Поставити ємність на плиту і готуйте 15-20 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи дерев’яною ложкою або лопаткою. Піну, яка з’являється при варінні, потрібно знімати.
  • За 5 хвилин до закінчення варіння в масу додати лимонну кислоту і добре розмішати.
  • Скласти варення в банки і закупорити.

Подавати солодкість краще до чаю з хлібом і маслом або до молочних десертів.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь