Рецепт приготування помідорів по-чеськи з цибулею є варіантом маринування томатів часточками з цибулею і часником, а іноді з солодким перцем і зеленню. Заготівля пікантна, найсмачніша і схожа на помідори «Пальчики оближеш». Кількість часнику на свій смак можна збільшити. У цьому рецепті готуємо помідори без стерилізації і можна використовувати як невеликі плоди, так і великі некондиційні.
Інгредієнти
Порції: –+
- Помідор 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник за смаком
- Кріп парасольки за смаком
- Петрушка за смаком
- Перець чорний горошок 3 шт.
- Лавровий лист 1 шт.
- Рослинна олія 1.5 ст. л.
- Для маринаду на 1 л води:
- Цукор-пісок 3 ст. л.
- Сіль 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% 50 мл.
Кроки
- Насамперед готуємо овочі і приправи згідно з рецептом і планованому вами обсягу заготовки. Помідори добре промиваємо. Очищаємо цибулю і часникові зубки.
- Помідори нарізаємо великими часточками в залежності від розміру обраних плодів.
- Очищену цибулю нарізаємо великими кільцями.
- убки часнику розрізаємо на половинки і промиваємо кропові парасольки.
- Заздалегідь будь-яким способом стерилізуємо банки і кип’ятимо кришки.
- У підготовлені банки кладемо по кроповій парасольці, лавровому листу і насипаємо горошки перцю.
- Потім кладемо кілька кілець цибулі і пару шматочків часнику.
- Укладаємо в банки зрізом донизу половину часточок помідорів, потім кільця цибулі і інші помідори. Щільно укладати не потрібно, щоб не пошкодити цілісність часточок.
- Потім помідори заливаємо окропом, прикриваємо кришками і залишаємо на 15 хвилин.
- Після закінчення цього часу воду з банок переливаємо в каструлю і на ній варимо маринад з наведеного в рецепті розрахунку солі і цукру.
- У закипілий маринад наливаємо оцет і вогонь вимикаємо.
- Помідори в банках заливаємо гарячим маринадом і додаємо в кожну банку рослинну олію.
- Банки відразу герметично закупорюють, ставимо на кришки і на добу накриваємо будь – «шубою».
Остигнувші помідори по-чеськи з цибулею переносимо на зберігання в темне і прохолодне місце. Смачних і вдалих заготовок!