Помідори по-чеськи з цибулею на зиму

Помідори по-чеськи з цибулею

Рецепт приготування помідорів по-чеськи з цибулею є варіантом маринування томатів часточками з цибулею і часником, а іноді з солодким перцем і зеленню. Заготівля пікантна, найсмачніша і схожа на помідори «Пальчики оближеш». Кількість часнику на свій смак можна збільшити. У цьому рецепті готуємо помідори без стерилізації і можна використовувати як невеликі плоди, так і великі некондиційні.

Інгредієнти
Порції: +1
Кроки
55 хвДрук
  • Насамперед готуємо овочі і приправи згідно з рецептом і планованому вами обсягу заготовки. Помідори добре промиваємо. Очищаємо цибулю і часникові зубки.
  • Помідори нарізаємо великими часточками в залежності від розміру обраних плодів.
  • Очищену цибулю нарізаємо великими кільцями.
  • убки часнику розрізаємо на половинки і промиваємо кропові парасольки.
  • Заздалегідь будь-яким способом стерилізуємо банки і кип’ятимо кришки.
  • У підготовлені банки кладемо по кроповій парасольці, лавровому листу і насипаємо горошки перцю.
  • Потім кладемо кілька кілець цибулі і пару шматочків часнику.
  • Укладаємо в банки зрізом донизу половину часточок помідорів, потім кільця цибулі і інші помідори. Щільно укладати не потрібно, щоб не пошкодити цілісність часточок.
  • Потім помідори заливаємо окропом, прикриваємо кришками і залишаємо на 15 хвилин.
  • Після закінчення цього часу воду з банок переливаємо в каструлю і на ній варимо маринад з наведеного в рецепті розрахунку солі і цукру.
  • У закипілий маринад наливаємо оцет і вогонь вимикаємо.
  • Помідори в банках заливаємо гарячим маринадом і додаємо в кожну банку рослинну олію.
  • Банки відразу герметично закупорюють, ставимо на кришки і на добу накриваємо будь – «шубою».

Остигнувші помідори по-чеськи з цибулею переносимо на зберігання в темне і прохолодне місце. Смачних і вдалих заготовок!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь