Запечені тефтелі з горбуші в сирному соусі

тефтелі з горбуші в сирному соусі

Я довгий час незаслужено обходила стороною горбушу. Але це просто відмінна недорога Риба, і тому я починаю невелику серію рецептів з нею. Першими в низці стануть ці чудові тефтельки, запечені з білим сирним соусом. Вони смачні, соковиті і прекрасно поєднуються з різними гарнірами.

Замість горбуші можна використовувати будь-яку іншу червону рибу. З білої морської – на зразок тріски або сайди – теж вийде непогано.

Інгредієнти
Порції: +5
На порцію
Калорії: 224 ккал
Білки: 8.5 г
Жири: 19.6 г
Вуглеводи: 5.5 г
Кроки
50 хвДрук
  • Рис відварюємо практично до готовності.
  • Рибу обробляємо на філе, знімаємо шкіру, прибираємо пінцетом кісточки. Філе пропускаємо через м’ясорубку з середніми гратами або подрібнюємо в фуд-процесорі.
  • Перекладаємо в миску, додаємо яйце, рис, гірчицю, вершки, сіль і сухий часник.
  • Добре вимішуємо. Формуємо з фаршу середнього розміру тефтелі і кладемо в форму для запікання.
  • Готуємо соус. Розпускаємо в каструльці вершкове масло, додаємо в нього борошно, потім потроху, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудки, вливаємо молоко (я зазвичай помішую віночком для збивання). І постійно помішуючи варимо до загустіння соусу.
  • Сир трьом на крупній тертці. Додаємо в гарячий соус.
  • Перемішуємо.
  • Вливаємо соус у форму до фрикадельок.
  • Відправляємо в попередньо розігріту до 190 градусів духовку і запікаємо 25 хвилин.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 2 оцінки, середнє 4.5 з 5 )
Залишити відповідь