Тарталетки з грибами чудово підійдуть як для святкового столу, так і для теплої сімейної вечері. Ніжний вершково-грибний смак тарталеток прекрасно поєднується, наприклад, зі свіжими овочами.
Інгредієнти
Порції: –+
- Тарталетки готові 20 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Печериці свіжі 900 гр.
- Базилік сушений за смаком
- Сіль невелика щіпка
- Твердий сир 170 гр.
- Вершки ½ ст.
Кроки
- Печериці промийте під проточною водою і покладіть на друшляк, щоб дати можливість зайвій рідині стекти. Коли гриби трохи підсохнуть, дрібно наріжте їх за допомогою гострого ножа. Чим менше будуть нарізані всі інгредієнти, тим смачніше і ніжніше вийде закуска.
- Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, і наріжте дуже-дуже дрібним кубиком. Після цього перекладіть цибулю на розігріту сковорідку з 2 столовими ложками рослинної олії без запаху і обсмажте 5-7 хвилин. Додайте до цибулі шматочки печериць і обсмажте цибулю з грибами на середньому вогні до готовності печериць.
- Готову цибульна-грибну масу посоліть, і приправте сушеним базиліком. Перемішавши. Тепер потрібно влити вершки. Вам буде потрібно таку їх кількість, щоб гриби з цибулею вкрилися в повному обсязі, а приблизно на дві третини. Продовжуйте тушкувати начинку до тих пір, поки вона не придбає кремову консистенцію (гриби і цибуля повинні дуже добре розваритися). Дайте грибам повністю охолонути.
- Духовку включіть на 180ºС і почекайте, поки вона як слід розігріється.
- Сир натріть на крупній тертці. Додайте сир до охолоджених грибів і добре перемішайте.
- Рівномірно розкладіть грибну начинку по тарталеткам і запечіть в добре прогрітій духовці до готовності. Зрозуміти, що закуска готова можна по апетитній золотистій скоринці начинки.