Кожна господиня знає, щоб горох добре розварився, його потрібно замочити, найкраще на ніч. Горохове пюре – не найшвидша страва, але неймовірно смачна і ситна, вона добре поєднується з будь-яким видом м’яса.
Як приготувати горохове пюре з замочуванням гороху в каструлі
Інгредієнти
Порції: –+
- Горох 1 ст.
- Вода 5 ст.
- Сіль за смаком
- Сода харчова 2 ч.л.
- Рослинна олія 2 ст. л.
Кроки
- Горох переберіть та промийте 2-3 рази проточною водою. Потім замочіть горох на 6-8 годин
- Набряклий горох промийте, залийте водою і поставте варитися. Через 10-15 хвилин після закипання додайте соду, зменште вогонь і дочекайтеся повторного закипання. Потім злийте гарячу воду та влийте свіжу.
- Після закипання додайте олію і продовжуйте варити 30-40 хвилин на повільному вогні під закритою кришкою.
- Варений горох посоліть до смаку, за допомогою блендера приготуйте горохове пюре.
- Готове пюре подавайте в гарячому вигляді із зеленню та вершковим маслом.