Простий і смачний сирний соус на молоці

сирний соус на молоці

Легкий рецепт смачного соусу, який готують з додаванням молока і улюбленого бульйону – овочевого або м’ясного. Якщо використовувати рибний бульйон, соус можна подавати до рису, пасти або морепродуктів.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
19 хвДрук
  • У глибокій сковороді розтоплюють масло (30 гр.) і додають до нього пшеничне борошно, ретельно розмішуючи.
  • Молоко і бульйон попередньо розігрівають, щоб вони були тієї ж температури, що і масляно-борошняна маса.
  • У сковороду поступово вводять молоко, а потім бульйон. При цьому масу потрібно інтенсивно мішати і нагрівати, щоб соус почав густіти. Тримають суміш на середньому вогні протягом 3 хвилин.
  • Після цього в соус всипають натертий сир твердих сортів або нарізаний плавлений сирок. Гарненько перемішують і гріють, поки сир не розчиниться.
  • Коли соус придбає потрібну консистенцію, його приправляють сіллю за смаком, додають спеції і ще трохи вершкового масла (20 гр.), щоб він став більш ніжним і насиченим.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь