Готуємо на зиму компот з полуниці і чорної смородини

омпот з полуниці і чорної смородини на зиму

Ще одне цікаве поєднання – це поєднання полуниці і чорної смородини. Солодкі, смачні, насичені ягоди разом дають просто неймовірний смак і приголомшливий аромат. Сам компот готується досить просто. Єдине, що може здатися дещо складним – підготовка ягід.

Зверніть увагу, що відрізати хвостики у смородини не обов’язково. Якщо вам це не принципово, можете залишити ягоду такою – на смак це не впливає. Але при можливості краще хвостики видалити – так компот зовні буде виглядати найбільш ефектно, та й під час їжі ягідні хвостики сподобаються не кожному.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
45 хвДрук
  • Чорну смородину промийте крижаною водою і переберіть.
  • Полуницю промийте шляхом багаторазового опускання сита в ємність з крижаною водичкою.
  • У смородини видаліть гілочки і хвостики, у полуниці – плодоніжки.
  • Викладіть ягоди в банку і залийте окропом. Накрийте стерильною кришкою і дайте постояти 20 хвилин.
  • За допомогою спеціального пристосування злийте воду в порожню каструлю, додайте цукор і відправте на плиту.
  • Коли сироп закипить, залийте ним банку з ягодами і відразу ж закатайте кришкою.
  • Переверніть банку вгору денцем і укутайте в теплу ковдру до повного охолодження.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь