Готуємо варення з персиків часточками на зиму

варення з персиків часточками

Представлена підбірка простих рецептів з фото покроково підкаже, як правильно заготовити на зиму варення з персиків часточками. Ароматне ласощі має приголомшливий смак ніжного фрукта.

Варення з персиків — швидкий рецепт

Для цього простого рецепту слід відбирати трохи недозрілі плоди. Так як кісточка в персиках щільно приростає до м’якоті, акуратно видалити її для варення часточками допоможе спеціальна столова ложка з гострими краями.

Інгредієнти:

  • 1 кг персиків;
  • 250 мл очищеної води;
  • 1,2 кг цукру;
  • сік одного середнього лимона або 4 г лимонної кислоти.

Приготування:

  • Ретельно промиваємо фрукти у проточній воді, складаємо їх у велику миску і заливаємо повністю окропом.
  • Через 5 хвилин перекладаємо персики в ємність з крижаною водою.
  • Як тільки плоди охололи, знімаємо з них шкірку, розрізаємо навпіл і виймаємо кісточки.
  • Нарізаємо фрукти часточками, викладаємо в жароміцну ємність шарами, пересипаючи цукром. Такий спосіб дозволяє зберегти цілісність ніжної заготовки.

  • Ошпарюємо окропом лимон, вичавлюємо з нього сік і виливаємо ароматну рідину в заготівлю.
  • Ставимо каструлю на плиту, доводимо фруктову масу до кипіння. Як тільки на поверхні варення з’являється пінка, знімаємо її і відставляємо заготовку в бік, даємо їй повністю охолонути.

  • Повторюємо маніпуляцію з нагріванням ще 2 рази і розкладаємо готове варення з персиків часточками на зиму по простому рецептом в гарячі стерилізовані банки. Закупорюмо заготівлю, перевертаємо і закутуємо. Прибираємо на зберігання, коли заготовки повністю охолонуть.

  • Щоб поліпшити смак заготовки, можна додати в ласощі стручок ванілі.

Варення з персиків з коньяком

Алкогольний напій допоможе зберегти цілісність персикових часточок при варінні. Завдяки цьому варення на зиму по такому простому рецептом не перетвориться на безформну масу.

Інгредієнти:

  • 1 кг персиків;
  • 800 г цукру;
  • 100 мл коньяку;
  • по чверті чайної ложки кардамону і кориці.

Приготування:

  • Ошпарюємо плоди окропом і знімаємо шкірочку. Виймаємо кісточки, ріжемо персики акуратними шматочками.
  • Складаємо заготовку в глибоку миску або каструлю з нержавіючої сталі, пересипаємо цукром і відставляємо в сторону на 2 години.

  • Обережно перемішуємо масу лопаткою і відправляємо майбутнє варення на плиту.
  • Доводимо до кипіння, проварюємо масу на повільному вогні до повного розчинення цукру.

  • Вливаємо сюди ж коньяк, заправляємо ласощі прянощами.
  • Тушкуємо на маленькому вогні близько 25 хвилин. Час від часу варення перемішуємо.

  • Поки персикове варення часточками по цьому простому рецептом доходить до готовності, стерилізуємо банки і кришки. Зручно для такої заготовки на зиму використовувати півлітрові банки з єврокришками.
  • Розливаємо готовий десерт в гарячі ємності, закручуємо і перевертаємо. Закутуємо заготовки теплим пледом, чекаємо, поки повністю охолонуть при кімнатній температурі. Прибираємо на зберігання в комору або виносимо на балкон.

Щоб заготовки не помутніли, а банки не здулися, зберігати їх слід далеко від сонячного світла.

Варення з персиків «П’ятихвилинка»

За цим рецептом персикове варення на зиму часточками виходить особливо красивим і смачним. Прості покрокові фото – господиням на допомогу.

Інгредієнти:

  • 1 кг стиглих фруктів;
  • 700 г цукру.

Приготування:

  • Обов’язково промиті персики бланшируємо кілька хвилин у киплячій воді. Після цього дістаємо і опускаємо в крижану воду.

  • Знімаємо шкірку, виймаємо кісточки і нарізаємо плоди на часточки.
  • Пересипаємо шматочки цукром, залишаємо під кришкою на ніч. За 12 годин персики пустять сік, який використовуємо для сиропу.

  • Доводимо до кипіння солодкий розчин і відправляємо сюди ж шматочки плодів на 5 хвилин.
  • Знімаємо каструлю з вогню, даємо майбутнього варення з персиків часточками на зиму охолонути повністю. З цього простого рецепту маніпуляції з варінням потрібно повторити 2 рази.

  • В гарячі стерилізовані баночки акуратно розкладаємо персики, заливаємо сиропом із загальної ємності і закатуємо.
  • Перевертаємо заготовки на товсту тканину, з усіх боків закутуємо теплою ковдрою. Прибираємо в комору, коли консерви повністю охолонуть.

Можна замінити в цьому рецепті звичайний цукор коричневий. Пропорції залишаються ті ж, але шматочки персика отримають карамельний присмак.

Варення з персиків з динею

Несподівана комбінація азіатського фрукта з баштанної культури дає приголомшливий результат. Спробуйте приготувати варення з персиків часточками на зиму в банках за цим рецептом і ви не пошкодуєте.

Інгредієнти:

  • 1 кг підготовлених персиків;
  • 0,5 кг очищеної дині;
  • 1 кг цукру;
  • 1 паличка кориці.

Приготування:

  • Миємо й чистимо диню від шкірки і насіння. Нарізаємо плід шматочками, розмелюємо в блендері до однорідності.

  • Ретельно промиваємо персики в проточній воді, сушимо кухонним рушником. Ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку і видаляємо кісточки.
  • Нарізаємо плоди шматочками середньої величини, відправляємо в підходящу за якістю і розміром посуд.

  • Додаємо динне пюре, цукор і корицю, перемішуємо. Ставимо каструлю на плиту, доводимо масу до кипіння.
  • Злегка перемішуємо лопаткою, тримаємо на мінімальному нагріві ще 5 хвилин і вимикаємо плиту.
  • Як тільки вміст охолоне, повторюємо операцію ще 2 рази.

  • Стерилізовані банки наповнюємо гарячим варенням і негайно закатуємо.
  • Перевертаємо консерви догори дном на рушник, даємо охолонути при кімнатній температурі. Укутувати заготовки не потрібно. Прибираємо в підпілля або в комору.

Ідеальним доповненням до персиків служить диня мускатного, десертного сорту. Наприклад, Колгоспниця.

Варення з персиків з апельсинами

Кількість цитруса можна збільшити за бажанням. Тільки не варто захоплюватися, щоб не загубився ніжний аромат самих персиків варення часточками на зиму з цього простого рецепту.

Інгредієнти:

  • 1 кг персиків;
  • 1-2 великих апельсина;
  • 200 мл питної води;
  • 700 г цукру.

Приготування:

  • Ошпарюємо окропом цитруси і, злегка придавлюючи їх долонею, катаємо по столу. Видавлюємо з апельсинів сік, проціджують його через дрібне ситечко в каструлю.

  • Змішуємо отриману рідину з цукром і водою, готуємо з неї сироп.
  • Промиті і очищені персики заливаємо киплячим солодким розчином, відправляємо на плиту.

  • Доводимо масу до кипіння в три прийоми, кожен раз даючи їй повністю охолонути.
  • Розкладаємо варення з персиків часточками на зиму по гарячих стерилізованим банкам і закручуємо кришками.
  • Ласощі, приготоване з цього простого рецепту, перевертаємо догори денцями, закутуємо і даємо охолонути. Прибираємо заготовку на зберігання в балконну шафу або в комору.

Персики самі по собі дуже солодкі. Тому потрібно додавати цукор за власним смаком, щоб варення не вийшло занадто нудотним.

Варення з персиків в мультиварці

Мультиварка особливо хороша, якщо потрібно довго готувати, а спеціальне покриття на чаші не дає продуктів підгоріти. Саме час використовувати її для приготування запасів на зиму.

Інгредієнти:

  • 700 г очищених персиків;
  • 700 г цукру;
  • 1 г лимонної кислоти

Приготування:

  • Промиті персики заливаємо окропом на 5 хвилин, накриваємо кришкою. Після виймаємо і остуджуємо під холодною водою.
  • Знімаємо шкірку, нарізаємо фрукти шматочками.

  • Шарами викладаємо шматочки плодів і цукор у каструлю, додаємо лимонну кислоту. Акуратно перемішуємо масу дерев’яною або пластиковою лопаткою.

  • Включаємо агрегат на режим «Гасіння», таймер виставляємо на 45 хвилин.
  • При уварюванні продукту кришка агрегату повинна бути відкритою, щоб зайва волога випарувалася, а шматочки фрукта залишилися цілими.

  • У готовому варення персики стають напівпрозорими, насичуються сиропом. Перевірити ласощі можна, налив краплю сиропу на холодне блюдце – вона не повинна розтікатися.
  • Поки варення готується, стерилізуємо посуд. Для цього відправляємо півлітрові банки з 1-2 ложками води в мікрохвильову піч на 5 хвилин. Або наливаємо воду на деко, ставимо на неї ємності і поміщаємо конструкцію у холодну духовку. Виставляємо терморегулятор на 100 градусів, витримуємо посуд 10 хвилин з моменту виключення лампочки.

  • Розкладаємо частування гарячим стерильним банкам і закатуємо пропареними кришками.
  • Перевертаємо догори дном на рушник. Залишаємо при кімнатній температурі. Прибираємо заготовку на зберігання, коли вона повністю охолоне.

Таким же способом можна готувати абрикосове, сливове або яблучне варення.

Всі ці прості рецепти варення з персиків часточками на зиму з покроковими фото перевірені часом і досвідченими господинями, тому можна сміливо приступати до заготовок в період дозрівання ніжного і ароматного персика.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Залишити відповідь